Новата година за Вердер (Бремен) започна с изключително важна победа,

...
Новата година за Вердер (Бремен) започна с изключително важна победа,
Коментари Харесай

Вердер извоюва своето с двама човека по-малко

Новата година за Вердер (Бремен) стартира с извънредно значима победа, която може да се окаже от голяма значимост в битката за избавление в Бундеслигата. Отборът надделя с 1:0 като посетител директния си съперник за оцеляване Фортуна (Дюселдорф), с което го задмина в класирането. Автогол на вратаря Флориан Кастенмайер донесе трите точки за “бременските музиканти”, а в края гостите приключиха с двама човек по-малко. Така отборът на Флориан Коофелт си върна за провалянето с 1:3 от същия противник на старта на сезона.

Футболистите на Вердер бяха приключили есента с четири следващи загуби при единствено един маркиран гол в тях, само че в този момент демонстрираха, че са заздравили отбраната си. Тя устоя на всички опити на домакините да стигнат до мрежата на Иржи Павленка.

Пред другата врата Дейви Клаасен и Милот Рашица можеха по-рано да открият резултата.

В 67-ата Рашица центрира на далечната греда, където Никлас Мойсандер засече топката с глава, а тя се отби в тялото на вратаря Кастенмайер, след което влетя в мрежата му.

Three points that will feel like six for Moisander and Werder #F95SVW 0-1 pic.twitter.com/ZYhOUVmtQG
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) January 18, 2020
Фортуна беше на крачка от изравняването в 84-ата минута, само че Нана Опоку Ампома пропусна.

Дълбоко в добавеното време Мойсандер получи втори жълт картон и беше отхвърлен. Малко преди този момент пък новият бранител Кевин Фогт беше напуснал терена поради контузия, без да бъде сменен, само че домакините нямаха време да се възползват от това. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 18 кръг, събота 18 януари  Фортуна Дюселдорф 0:1краен резулат  Вердер Бремен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР