Новата германска министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер увери войниците, че

...
Новата германска министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер увери войниците, че
Коментари Харесай

Крамп-Каренбауер към германските войници: Можете да разчитате на мен!

Новата немска министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер увери бойците, че постоянно могат да разчитат на нея да ги почита и поддържа, съобщи ДПА.

" Като полагате клетва през днешния ден, вие укрепвате отбраната на нашата народна власт ", съобщи тя на гала във връзка 75-ата годишнина от опита на немското съпротивително придвижване да убие Адолф Хитлер. " Вашата работа заслужава почитание! Вашата работа заслужава да бъде оценена! Вашата работа заслужава поддръжка, изключително от мен! ", акцентира тя. " И аз ще ви кажа: можете да разчитате на мен! "

Това беше първата публична демонстрация на Крамп-Каренбауер след изненадващото й предопределение за министър на защитата. Бързата смяна настъпи, откакто нейната предшественичка Урсула фон дер Лайен беше определена за идващ ръководител на Европейската комисия, напомня Българска телеграфна агенция.

На церемонията в немското министерство на защитата в Берлин Крамп-Каренбауер отдаде респект на участниците в опита за ликвидиране на Адолф Хитлер, в това число Клаус декор Щауфенберг. Министърката на защитата дефинира него и командваните от него офицери като мостри за подражателство, които са се съпротивлявали против несправедливостта, варварството и нацисткото неуважение към човешкото достолепие.

" Трябва да отбележим това събитие и да носим този спомен с нас. Трябва да се уверим, че уроците на историята няма да избледнеят ", съобщи канцлерката Ангела Меркел, която също присъстваше на събитието.

На 20 юли 1944 година Фон Щауфенберг и неговите офицери се пробват да сложат завършек на войната с бомбен атентат против Адолф Хитлер. Мишената обаче оцелява и Фон Щауфенберг и трима негови съучастници са екзекутирани още същия ден. През идващите дни и седмици нацисткият режим екзекутира още 89 души, забъркани в нападението. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР