Новата експертиза за нараняванията на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара

...
Новата експертиза за нараняванията на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара
Коментари Харесай

Новата експертиза на Дебора: Средна телесна повреда с временна опасност за живота

Новата експертиза за пострадванията на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора е подготвена. Тя е направена от правосъдни медици от Пловдив след всеобщ отказ на сътрудниците им от града на липите. Заключението на специалистите е, че се касае за нанесена междинна телесна щета с краткотрайна заплаха за живота, заяви bTV.

Ученичката бе нападната в края на юни от 26-годишния си другар Георги Георгиев. Младият мъж, който работеше като охранител в нощно заведение, 21 прорезни рани с макетен нож на момичето. След като потърсила помощ от съседка, Дебора е превозена в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора, където е освидетелствана от правосъдния доктор доктор Теодор Стаматов. В съдебномедицинската експертиза пострадванията на момичето бяха избрани като лека телесна щета, заради което съдът освободи от ареста нападателя й. След като казусът стана публично притежание и провокира всеобщи митинги в цялата страна, прокуратура разпореди правенето на нова съдебномедицинска експертиза.

Според пловдивските медици черепно-мозъчната контузия, нанесена на Дебора, е довела до разстройство на здравето, което е било краткотрайно рисково за живота. Така опасността ученичката да загуби живота си е била действителна, а не хипотетична, а настъпването на гибел или оцеляването са били еднообразно вероятни. За раните, нанесени на Дебора с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на момичето.

Експертите от Пловдив смятат, че може да се направи умозаключение, че на Дебора Михайлова е нанесена междинна телесна щета, като това може да промени, както обвиняването, по този начин и наказването за обвинения Георги Георгиев. 

Адвокатът на потърпевшото момиче Димитър Киров е наясно с новата експертиза, само че е внимателен да разяснява, с цел да не повлияе на идното дело.

" И без това делото е задоволително комплицирано. И без това в началото, съгласно мен, доста от вероятните доказателства са изпуснати и то непоправимо, и в случай че въз основата на дребното останали стартира да върша и предплатени мнения, няма да направя услуга на клиентите си ", коментира бранителят.

По думите му Дебора към момента не излиза от вкъщи си. 

" На този стадий не може да се чака каквото и да е съществено усъвършенстване. Физическите рани зарастват. Възможно е да има следваща намеса върху тях, само че това ще го кажат лекарите. По отношение на психическото положение нещата са комплицирани ", изясни Киров.

Според юриста по наказателно право Димитър Марковски новите данни няма да повлияят на наказването, което трябва да получи Георгиев. 

" Това няма да докара до наново прецизиране на обвиняването и покачване на по-тежка подготовка. Освен в случай че прокуратурата не реши смяна в обвиняването в посока дали не става въпрос за опит за съзнателно ликвидиране ", добави той.

Инфо: dir.bg

Тагове: Дебора Михайлова експертиза опасност за живота средна телесна повреда Пловдив съдебни медици
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР