Новата Astra вече е у нас, като пристигането и съвпадна

...
Новата Astra вече е у нас, като пристигането и съвпадна
Коментари Харесай

Тествахме новата Astra на Opel

Новата Astra към този момент е у нас, като идването и съответства с оповестяването от страна на марката за цялостната електрификация на компанията. Но новата Astra е това, което чакаме ние българите - има и бензинови, и дизелови мотори, а по-късно ще се появи и напълно електрическа версия. Тестът, който направихме е на (според нас) най-оптималната версия - тази с бензинов мотор с мощ 130 конски сили и " облечена " в спортната версия GS Line. Ето и усещанията ни.
`Тествахме

Новият външен тип на емблематичен за Opel, тъй като в него са интегрирани черти от паметната Manta. Леките ретро детайли са добре комбинирани с съвременна визия върху едно огромно, изтънчено и софтуерно съвременно шаси с качества, които не всеки път са придружавали Opel и Astra. Като цяло още с външния тип излиза наяве, че тази кола е една добра композиция от нови технологии и обичайни детайли за марката.
`Тествахме

В своето шесто потомство Astra носи новата маска на марката, по този начин наречения Opel Vizor, изцяло цифровото вътрешно табло, наречено Pure Panel, в което са включени всички знаци, принадлежности и такъми. Налице са и нови системи за пасивна и дейна сигурност, като различаване на неминуем конфликт с автоматизирано спешно прекъсване, различаване на пешеходци, предизвестие за овакантяване на лентата, различаване на пътни знаци и система за различаване на умората на лидера и други
`Тествахме

В интериора на колата и по-конкретно в високото GS Line осъществяване е включен и високотехнологичен хедъп екран, който проектира изображенията непосредствено върху ветроупорното стъкло и е присъщ за колите от премиум сегмента. Колата впечатлява и с познати технологии, присъщи и за останалите нови модели на Opel, като системата за адаптивно осветяване Intelli-Lux LED Pixel Light със 168 LED детайла, със светлинна хореография от предните светлини, които трансформират нощта в ден (буквално!).
`Тествахме

И най-после премиум анатомичните седалки на Opel, които оправдават несъразмерната реклама от страна на марката. те са ергономични с отлична странична поддръжка и не изморяват даже и при дълги пътувания. Новата Astra е дълга 4 374 мм и необятна 1 860 мм, като е единствено с 4 мм по-дълга от предшественика си. Междуосието обаче е увеличено с 13 мм до 2 675 мм, предлагайки задоволително пространство за пасажерите и 433 литра за багаж.
`Тествахме

Базирана на платформата Stellantis EMP2, за Astra това е френският принос към основаването на автомобил, който към момента се създава в Рюселсхайм с прецизността, предоставена от немското внимание към детайла. Но също по този начин и в дизайна, с който Opel поддържа имиджа си друг макар френските си притежатели. Колата софтуерно е близка до Peugeot 308, да вземем за пример, само че нито външният тип, нито настройките на окачването издават този факт.
`Тествахме

както към този момент споменахме, избрахме елементарна версия с стандартен бензинов елемент с мощ 130 к.с. Да, това е френският PureTech, който се вписва сносно в немската философия за модела. Скоростната кутия също е от французите. Става дума за осемстепенната трансмисия, която се показва чудесно в композиция с въпросния бензинов елемент. Що се отнася до характерностите на шофиране, то колата впечатлява с малко по-твърда возия, изключително съпоставена с тази на Peugeot 308. Воланът е осведомителен, кренът в завоите - най-малък, а като единствен минус можем да посочим по-слабата шумоизолация на купето.
`Тествахме

Като цяло, по десетобалната система, можем да систематизираме представянето на обособените елементи по този начин: мотор - 9 точки, качество и сглобка на материалите - 7 точки, разход на гориво - 8 точки, комфорт/пространство - 8 точки, сигурност - 9 точки, функционалност - 8 точки, технологии - 8 точки, съответствие цена качество - 9 точки. Сумарно този общ брой прави една много прилична оценка, която е поръчка, че новият модел ще има триумф на нашия пазар и с достолепие ще се опълчи, както на френските си съплатформеници, по този начин и на вездесъщият Golf.
`Тествахме

Двигателят е беззвучен като се изключи диапазона след 6 000 об/мин, а държанието на новата Astra е измежду най-хубавите осъществявания в категорията, трансформирайки ежедневното шофиране в един в действителност прелестен развой. Със сигурност бихме желали освен това при ускорението, което от 0-100 км/ч става за 9.7 секунди не считаме, че при междинен разход от 6.5 литра няма да има недоволства. А що се отнася до цените - вижте ги и преценете сами дали новата Astra е скъпа или не е.
`Тествахме

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР