Новата А-класа на Mercedes вече е тук и привлича погледи

...
Новата А-класа на Mercedes вече е тук и привлича погледи
Коментари Харесай

Запознайте се с новата А-класа на Mercedes

Новата А-класа на Mercedes към този момент е тук и притегля погледи с нова визия и извънредно съвременни технологии. Четвъртото потомство на модела беше показан пред необятна аудитория в петък.

Екстериорът на новия модел е мощно изменен. Голяма радиаторна решетка, невисок челен похлупак, плоски LED фарове с хромирани детайли, ориентирани дневни светлини, нападателни линии са дребна част от новостите.

Голямата смяна идва от вътрешната страна и най-много в употребяваните технологии, някои, от които ги няма и в лимузините.

Новата А-класа е първият модел на Mercedes, оборудван с инфотейнмънт системата MBUX. Той може да бъде поръчан с три разнообразни цифрови екрана - двойка 7-инчови екрани, 7-инчов и 10,25-инчов, или два 10,25-инчови екрани. В взаимозависимост от вариантите, клиентите могат да оперират с екраните чрез допиране и опционален тъчпад върху централната подпора. Уникална характерност на тази система е способността й да се самообучава с помощта на вградения програмен продукт с изкуствен интелект. Системата MBUX може да бъде персонализирана и приспособена към потребностите на потребителя. По този метод се основава прочувствена връзка сред транспортното средство, лидера и пасажерите.

Бордното табло е разграничено на две триизмерни хоризонтални секции: долната секция е образно отделена от същинската част на приборното табло посредством самобитен " канал " и наподобява по този начин като че ли плува пред таблото. Интериорното  осветяване с 64 цвята (налично като в допълнение оборудване) предлага пет пъти повече цветове, в сравнение с в предходния модел.

Новата A-класа разполага с най-новите системи за подкрепяне на шофирането, в това число дейна безжична връзка с пътната среда, което обезпечава на модела най-високото равнище на дейна сигурност в този сегмент посредством функционалности, заимствани от S класата.

За първи път А-класата може да се движи полуавтономно в избрани обстановки. За тази цел автомобилът следи деликатно обстановката на пътя: усъвършенстваните видеокамери и радарни системи му разрешават да вижда до 500 метра напред. А-класата също по този начин употребява пътни карти и навигационни данни за функционалностите за подкрепяне на шофирането. Например функционалността Active Distance Assist DISTRONIC (активен помощник за дистанция), включена в пакета за подкрепяне на шофирането, може да оказва помощ на лидера в голям брой характерни за маршрута обстановки, като комфортно контролира скоростта на придвиждане, например преди завои, пресечки или кръгови кръстовища. Бордовото съоръжение включва и функционалности, като например Активен помощник за спешно прекъсване и интуитивния Активен помощник за промяна на платната.

Новата A-класа се предлага общоприетоо и с разширения Активен спирачен помощник. В взаимозависимост от обстановката той може да смекчи или напълно да предотврати конфликт с по-бавно движещи се, спиращи или спрели транспортни средства и даже с пресичащи пешеходци и велосипедисти.

PRE-SAFE® PLUS разпознава неминуем конфликт откъм гърба. Ако заплахата от конфликт остане, системата ще задейства спирачките на автомобила даже в спряло положение, с цел да понижи риска от пострадвания, като ограничи тласъка, възникващ при удар откъм гърба.

Новата A-класа е и първият модел на Mercedes-Benz, създаден в новия Технологичен център за сигурност на транспортните средства (TFS). Конструкцията на автомобила отразява заключенията от осъществените изследвания на действителни пътнотранспортни катастрофи. Всеки обособен съставен елемент на каросерията е създаден предвид на понасяните натоварвания и напрежения във връзка с геометрията, дебелината на материала, технологията на свързване на съставените елементи и качеството на материала (повишен дял на високоякостна и ултраякостна стомана).

Основният детайл на концепцията за сигурност на човешкото тяло е нарасналата издръжливост на структурата на пътническия отсек. Високата резистентност на структурата на въздействия, провокирани от пътнотранспортни катастрофи, да вземем за пример при предни, странични или задни конфликти и катурване, се дължи най-много на по-широкото потребление на високоякостна, ултраякостна и пресована стомана.

Новата A-класа идва в началото с три мотора – два бензинови и един дизел. M 282 е 1,4-литров турбобензинов мотор, генериращ 161 к.с. и 250 Нм. Той е оборудван с технологията за изключване на цилиндрите и може да бъде поръчан с ръчни или автоматизирани скорости. Вторият нов бензинов мотор е M 260 с работен размер 2 литра, 221 конски сили и 350 Nm. Дизеловият OM 608 е с размер 1,5 литра и генерира 114 к.с. и 260 Нм.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР