Новата 2018 година ще бъде решаваща за Балканите от гледна

...
Новата 2018 година ще бъде решаваща за Балканите от гледна
Коментари Харесай

Могерини и Хан определиха годината като ключова за Балканите


Новата 2018 година ще бъде решаваща за Балканите от позиция на европейската интеграция и превръщането на промените в необратим развой. Това написа в блога си еврокомисарят по външните работи и сигурността Федерика Могерини, съобщи БГНЕС. Тя уточни, че от 2017 година желае да вземе за 2018-а 12 специфични момента.

За предходната година тя написа: " Това не беше лесна година за Балканите. Посетих шест съществени градове в района в някои от най-трудните моменти - в някои случаи на дълбока политическа рецесия ". Тя добави, че с помощта на значимите решения и забележителна осъществена работа, множеството от рецесиите се вземат решение: " Пътят към промените е почнал, (въпреки че към момента има доста работа) а европейският интеграционен компас демонстрира този път ", написа Могерини.

Според нея " 2018 ще бъде решаваща година, с цел да се консолидираме и да го създадем необратим този път ". Това би било значим резултат освен за района, само че и за цяла Европа. Абсолютно същото мнение изрази и еврокомисарят по разширението Йоханес Хан. " Тази година ще бъде решаваща за Западните Балкани, написа той в " Туитър ". Като добави и че предходната година е била цялостна с провокации.

" Да бъдем горди със взаимните достижения, да засилим напъните, където би трябвало да се реализира прогрес ", пожела Хан. Според него 2018-та ще бъде опция за още по-близко съдействие с всички сътрудници пред общите провокации.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР