Новата 122. детска градина в район Люлин“ вече работи с

...
Новата 122. детска градина в район Люлин“ вече работи с
Коментари Харесай

Фандъкова: Изграждаме 23 нови детски градини в София

Новата 122. детска градина в регион „ Люлин “ към този момент работи с пет групи и следва да одобри деца в още пет. Тя е една от детските градини, които се построяват в регион " Люлин " по програмата на кмета на София за строителство на нови детски ясли и градини.

" На територията на Столична община все още се строят 23 нови здания на детски градини и се приготвят планове за разнообразни региони ", сподели кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която участва на тържествения водосвет в 122. детска градина.

Детската градина се намира на ул. „ Полк. Никола Попов “ 5 и е някогашен филиал на ДГ № 47 „ Незабравка “, показаха от Столична община. Детското заведение ще носи името „ Синева “, след решение на Столичния общински съвет.



Фандъкова поздрави кмета на регион " Люлин ", с който не престават вложенията в смяната в средата на децата и построяването на нови детски градини. 122. детска градина е за общо 250 деца, разпределени в 10 групи. Запълнени са пет и следва да бъдат оповестени местата за останалите пет групи.

" Благодарение на вложенията в детски градини регион " Люлин " е на път да извърши програмата за превъзмогване на дефицита тук-там за деца сред 3 и 6 години " – уточни също кметът Фандъкова. По думите ѝ " със 122. детска градина и тази, която отворихме в кв. “Филиповци “, в регион " Люлин " дефицитът тук-там за деца е редуциран до най-малко. В момента в региона се довършват още една нова детска градина за 250 деца и постройка на детска ясла " – сподели също столичният кмет.

" През последните години макар рецесията не спряхме строителството на нови детски градини, което е една от най-важните вложения – грижата за децата и фамилиите ", сподели още Фандъкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР