Столичният квартал “Мусагеница осъмна с асфалтирани дървета. Престъпното деяние е

...
Столичният квартал “Мусагеница осъмна с асфалтирани дървета. Престъпното деяние е
Коментари Харесай

Сигнал до Искра.бг: Заради незаконен паркинг унищожиха дървета в столичния ж.к. „Мусагеница“

Столичният квартал “Мусагеница ” осъмна с асфалтирани дървета . Престъпното действие е осъществено през почивните дни пред един от питателните магазини в квартала.

Сигналът бе подаден на публицистичната поща на Искра.бг от загрижени жители, които недоумяват по какъв начин това е било позволено. Изпратени са и фотоси, на които се вижда че пресният асфалт обгръща компактно стволовете на дърветата , което е пагубно за техния живот. 

Асфалтирани дървета. Снимка: Стефка Димитрова

Ето какво пишат жителите на квартала, които към този момент са подали сигнал до общинската администрация , защото действието е осъществено без нейно познание. 

“Мястото беше хубава градинка. Първо посипаха трошляк, след това отрязаха храстите и 1-2 дървета, а в този момент асфалтираха останалите. Пет дървета ще бъдат унищожени. Там не е нужен паркинг. Това е квартален магазин, в него пазарят единствено хора от „ Мусагеница “, както и пациенти на близката болница по онкология. Пред никой от магазините ни няма паркинг, даже пред огромните. Предвид това, че асфалтирането е станало в почивните дни, допускаме, че е осъществено без позволение от общината ”. 

Асфалтирани дървета. Снимка: Стефка Димитрова

В сигнала се добавя, че кметът на регион “Студентски “ Петко Горанов е удостоверил, че дейностите на причинителя са безусловно противозаконни . Ето каква е била неговата реакция по отношение на сигнала. 

Асфалтирани дървета. Снимка: Стефка Димитрова

“Извършвани са строителни произволи и неприемливи асфалтови работи. Дейностите не са съгласувани с районната администрация и не са разрешавани по надлежния ред от екипа на СО-район „ Студентски “. Това е самоуправно деяние, осъществено целеустремено и злоумишлено в почивните дни, когато контролът е занижен. Предприемат се дейности по определяне на всички обстоятелства и условия за налагане на наказания, според законодателството. Ще бъде приложена цялата суровост на закона ”.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Таксиметровите водачи излизат на неопределен митинг: Какви са настояванията им?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР