Новак Джокович трябваше да преживее своеобразен кошмар през миналата година,

...
Новак Джокович трябваше да преживее своеобразен кошмар през миналата година,
Коментари Харесай

Джокович след 10-ия си триумф в Мелбърн: Това е най-голямата победа в живота ми

Новак Джокович трябваше да преживее самобитен призрачен сън през предходната година, когато бе депортиран от Австралия и лишен от право да вземе присъединяване в Аустрелиън Оупън. През 2023-та обаче сърбинът се завърна на Зеления континент по-мотивиран от всеки път и през днешния ден  завоюва своята 10-а купа в шампионата, с която изравни върха на Рафаел Надал по брой извоювани титли от Големия шлем. Секунди след огромния успех балканецът се разплака, а по време на шампионската си тирада също не скри страстите си и смисъла, което има този трофей за него.

" Първо, желая да благодаря на Стефанос за думите, които сподели по мой адрес, правя оценка го ", стартира Новак, обръщайки се към Циципас, който го дефинира за най-великия тенисист, хващал ракета в ръка. " И двамата ще се съгласим, че на корта може да сме противници, само че това по никакъв метод не значи, че не изпитваме взаимно почитание. Поздравления за напъните, които полагаш, за невероятния шампионат, който направи. Днес беше страхотна борба. Убеден съм, че това няма да е последният ти край от Големия шлем. 

Искам да поздравя твоя екип и твоето семейство, тъй като знам какъв брой доста време прекарвате в опит да станеш по-добър тенисист и човек. Както на корта, по този начин и отвън него ти си един от най-големите експерти и най-интересните играчи като персона. 

В умозаключение желая да поговоря малко за Сърбия и Гърция. Ние сме две дребни страни без обичаи в тениса. Не сме имали доста тенисисти, които да ни бъдат образец за подражателство, които да са достигали до огромни висоти в нашия спорт. Мисля, че посланието към всички младежи по света, които гледат сега, би трябвало да бъде да продължават да мечтаят, да не се отхвърлят от фантазиите си.

Мечтайте за огромни неща, тъй като всичко е допустимо. Не оставяйте някой да лишава фантазиите ви. Няма значение от кое място идвате. Мисля, че през колкото повече трудности преминаваш в детството, толкоз по-силен ставаш. Аз и Стефанос сме прегледен образец за това. Не позволявайте някой да ви попречи да мечтаете. Отглеждайте тази фантазия, грижете се за нея като за нежно цвете. Намерете този човек, който приема фантазиите ви, който ви подкрепя и има вяра във вас. Преследвайте ги, тъй като можете да ги постигнете.

Какво пътешествие беше за моето семейство и екипа ми! Не одобрявам нищо за даденост. Знам, че вие от време на време толерирате неприятните страни от характера ми и на корта, и отвън него. Оценявам вашето самообладание, любовта и поддръжката ви. Не знам дали в миналото ще ми простите всичко, което съм ви предизвикал, само че ще го повторя още веднъж и още веднъж - този трофей е също толкоз ваш, колкото и мой. Благодаря ви от дъното на душата си за всичко, което вършиме!

Трябва да кажа, че това е един от най-предизвикателните шампионати, които съм играл през живота си, имайки поради обстоятелствата и това, че не играх предходната година. Искам да благодаря на всички хора, които ме накараха да се усещам добре пристигнал, да изпитвам комфорт тук. Вероятно има причина, поради която играя най-хубавия си тенис тъкмо тук, на този корт, пред легенда като Род Лейвър. 

Понякога желая да се ощипя, с цел да осъзная какво се случва. Само фамилията, тимът ми знаят през какво прекосих през последните няколко седмици и имайки поради обстановката, това е най-голямата победа в живота ми ", съобщи десеткратният първенец в Мелбърн.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР