Новак Джокович триумфира на силния тенис турнир от сериите Мастърс

...
Новак Джокович триумфира на силния тенис турнир от сериите Мастърс
Коментари Харесай

Джокович обърна Медведев за титлата в Париж

Новак Джокович победи на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Париж, откакто обърна Данийл Медведев с 4-6, 6-3, 6-3 за към два часа и 15 минути здрава борба.

Двубоят опълчи един против различен първия и втория в международната класация и бе повтаряне на финала на Ю Ес Оупън, където руснакът ликува с първа купа от Големия шлем, поставяйки в същото време завършек на фантазията на сърбина за Календарен огромен шлем. Срещата стартира с ранен пробив за първенеца от предходната година, който бе вкоренен. Малко по-късно обаче Джокера го върна. Нов брейк за международния номер 2 за 4-3 му даде ново преимущество, което той не изпусна до края на частта.

Във втория сет Джокович осъществя един-единствен пробив в четвъртия гейм и не позволи съмнения на личен сервис, с цел да вкара мача в решителна трета част. В нея той поведе с два пробива и сервираше за купата при 5-2, само че направи слаб гейм и Медведев върна единия брейк. Руснакът обаче нямаше повече съпротивителни сили и след нов пробив капитулира и бе детрониран от трона си във френската столица. Джокович завоюва 79% от точките на първи сервис и избави седем от десетте благоприятни условия за пробив пред Медведев.

Той се реваншира за загубата си във финала на Ю Ес Оупън и завоюва шести мач от десетте изиграни с руснака. Ноле отпразнува уместно и обстоятелството, че ще приключи годината за рекорден седми път като номер 1 в ранглистата, задминавайки идола си Пийт Сампрас. За него това бе шеста купа в зала ``Берси “ и рекордна 37-а от Мастърс 1000 сериите, като към този момент е с една повече от Рафаел Надал. За двамата тенисисти следва присъединяване в осемте най-хубави в Торино. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР