Новак Джокович стана най-успешният сръбски тенисист в историята на турнира

...
Новак Джокович стана най-успешният сръбски тенисист в историята на турнира
Коментари Харесай

Джокович изведе Сърбия до полуфинал в купа Дейвис

Новак Джокович стана най-успешният сръбски тенисист в историята на шампионата за купа Дейвис. Той изведе Сърбия до полуфиналите на неофициалното международно отборно състезание за мъже за повторно в границите на три години Това стана с 21-ата му поредна победа на сингъл в четвъртък вечер.

Водачът в международната класация при мъжете Джокович надви над след 6-4, 6-4. Мачът в Малага продължи час и 42 минути. Така той донесе успеха на Сърбия с 2-0 триумфа над Англия. Така сърбите ще се изправят против Италия в полуфинален конфликт в събота. В другия полуфинал играят Финландия и Австралия.

Победата беше рекордна 44-ата за Новак Джокович за купа „ Дейвис “, с което той изпревари сънародника си Ненад Зимонич по този индикатор. Джокович има 40 триумфа на сингъл за родината си. Последната му загуби на сингъл в отборния шампионат беше, когато се отхвърли в срещата с Хуан Мартин дел Потро в полуфиналите през 2011-а сред Сърбия и Аржентина. Последното проваляне на сърбина в мач, който приключи, е от 2009 година.

В първата среща Миомир Кецманович се наложи над Джак Дрейпър след 7-6(2), 7-6(6). Кецманович завоюва за два часа и пет минути игра на корта.

След успеха на Джокович над Нори, английски почитатели пробваха да заглушат изявлението на сърбина на корта, а той ги прикани „ да млъкнат и да покажат малко почитание “. По трибуните имаше към 5000 британци.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР