Новак Джокович ще остане на върха в световната ранглиста по

...
Новак Джокович ще остане на върха в световната ранглиста по
Коментари Харесай

Джокович губи първото място в тениса седмица след "Ролан Гарос"

Новак Джокович ще остане на върха в международната класация по тенис седмица след края на " Ролан Гарос ", след което още веднъж ще съобщи първото място на Даниил Медведев. Това демонстрират сметките ден преди обновяването на класацията на мъжката професионална асоциация (АТР) след приключващото през днешния ден Открито състезание на Франция.

Сърбинът, който беше първенец в Париж през 2021 година, отпадна на 1/4-финалите този сезон и отбрани единствено 360 от извоюваните преди година 2000 т. Останалите 1640 ще бъдат извадени от актива му, само че чак на 13 юни, защото предишното издание на клей класиката във френската столица се организира със седмица забавяне от нормалното си място в календара.

Така след осем дни на върха в международния тенис за повторно ще стъпи актуалният №2 Медведев, оглавявал ранглистата в продължение на три седмици от 28 февруари до 20 март 2022 година Този път се обрисува водачеството на 26-годишния руснак да продължи по-дълго, защото при започване на идващия месец Джокович ще загуби по длъжностен път още 2000 т. - от купата си на " Уимбълдън " през 2021 година

Тази година Откритото състезание на Англия няма да носи никакви точки на участниците поради военния спор в Украйна. Вследствие на съветската инвазия в прилежащата ѝ страна домакините от лондонския " Ол Ингланд Клъб " взеха решение да забранят присъединяване на всички тенисисти от Русия и Беларус, а в отговор АТР разгласи, че няма да начислява актив за ранглистата от шампионата, с цел да резервира равнопоставеността на играчите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР