Новак Джокович се класира за финала на Откритото първенство на

...
Новак Джокович се класира за финала на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович се справи със Синер за 9-и финал на Уимбълдън

Новак Джокович се класира за финала на Откритото състезание на Англия по тенис, откакто в първия полуфинал при мъжете преодоля Яник Синер с 6-3, 6-4, 7-6 (4) за близо два часа и 50 минути игра.


Двубоят стартира с два ранни шанса за пробив пред италианеца, само че осмият в света не съумя да се възползва. Вместо това, той инкасира пробив в първия си сервис гейм. До края на частта Джокера не позволи съмнения и поведе в частите. Втората част се разви идентично – ранен пробив за Ноле, който не изпусна самодейността до края. И в този сет Синер имаше своите благоприятни условия, само че не съумя да ги оползотвори. Третата част бе най-равностойна, като бе решена след тайбрек. Джокович избави два сетбола при 4-5, преди да се стигне до дългия гейм, в който първенецът от последните четири издания бе по-солиден на корта и завоюва със 7-4 точки.

Сърбинът завърши с 11 аса и нито една двойна неточност. Той избави и шестте точки за пробив пред Синер, като приключи с 33 уинъра и 21 непредизвикани неточности – италианецът също се регистрира с позитивен баланс в тази статистика – 44-34, само че това не му бе задоволително за класиране на първи край в шампионатите от Големия шлем. Синер още веднъж бе спрян от Джокера на Уимбълдън, откакто предходната година позволи загуба на четвъртфиналите, откакто водеше с 2-0 сета.

От своя страна Новак ще играе на девети край на шампионата, като досега има единствено един изгубен – през 2013 от Анди Мъри. Той доближи до 35-ия си край в шампионатите от Шлема след 34-та си поредна победа в Лондон – в неделя вторият в света ще се бори за 24-а купа от най-висока категория и при успех ще изравни Роджър Федерер по титли от Ол Ингланд Клъб с 8, а противникът му ще бъде един всред международния номер 1 Карлос Алкарас или третия в схемата Даниил Медведев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР