Новак Джокович преодоля сериозната съпротива на канадеца Вашек Поспишил, потруди

...
Новак Джокович преодоля сериозната съпротива на канадеца Вашек Поспишил, потруди
Коментари Харесай

Новак Джокович стигна до полуфинал в Тел Авив след два часа битка срещу канадец

Новак Джокович преодоля сериозната опозиция на канадеца Вашек Поспишил, потруди се съвсем два часа и завоюва със  7:6(5), 6:3. Така сърбинът отива на полуфинал на шампионата от АТР в Тел Авив. Джокович реализира и 13-а победа от 13 мача против този противник.

Поставен като номер 1 в схемата на шампионата, Джокович взе участие едвам на втори шампионат от АТР-тура след извоювания шампионат Уимбълдън през юли. Сърбинът още веднъж показва страховит атлетизъм, с цел да остане в точките по време на първия сет. Той съумя да се измъкне от сложна обстановка, влезе в тайбрек и го завоюва с доста прецизни отигравания.

След това той натисна с неизменност във втория сет, с цел да принуди 32-годишния канадски състезател да позволява неточност след неточност и да продължи напред след един час и 53 минути.

Следващият противник на Джокович ще бъде 25-годишният Роман Сафиулин, който се оправи с Артур Ридеркнех (Франция) с 6:4, 6:1 за 69 минути игра.

Ако завоюва в столицата на Израел, за Ноле това ще бъде трета купа през сезона след тези в Рим и на Уимбълдън.

68-ият в ранглистата на АТР (Асоциацията на професионалните тенисисти) Констант Лестиен (Франция) също отива на полуфинал, побеждавайки Максим Креси (САЩ) с 6:7 (4), 6:3, 7:6 (3) за 2 часа и половина игра.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР