Новак Джокович прекара по-голямата част от миналата седмица задържан в

...
Новак Джокович прекара по-голямата част от миналата седмица задържан в
Коментари Харесай

Джокович с първи коментар след решението на съда: Ще сътруднича на властите

Новак Джокович прекара по-голямата част от предходната седмица арестуван в имиграционен хотел, откакто визата му бе анулирана при идването на летището в Мелбърн. До това се стигна поради непокриване на условията за здравно изключение за присъединяване на Australian Open.

 

Световният номер едно Новак Джокович направи изказване, откакто загуби обжалването в съда за анулираната му австралийска виза.

Той разяснява присъдата, заявявайки, че е " извънредно отчаян " от решението на съдиите да потвърдят анулирането на визата, само че няма да апелира решението на тричленния състав.

„ Сега ще си взема отмора, с цел да си умря и да се възстановя, а по-късно ще дам коментар. Изключително съм отчаян от решението, което значи, че няма да мога да остана в Австралия и да се състезавам на Australian Open. Но аз почитам това решение и ще подпомагам на управляващите по отношение на моето тръгване от страната ", показа Новак Джокович, предава Българска национална телевизия.

" Неудобно ми е, че в последните няколко седмици бях център на внимание и се надявам, че в този момент можем да се съсредоточим върху играта и шампионата, който обичам. Бих желал да пожелая сполучлив шампионат на състезателите, доброволците и почитателите по целия свят ", сподели още сърбинът.

Правителството счита, че 34-годишният Новак Джокович, който не е имунизиран против COVID-19, съставлява опасност за публичното здраве. В петък решението за депортирането бе взето от министъра на имиграцията Алекс Хоук, а в неделя обжалването на сърбина беше отхвърлено.

" И желая да благодаря на моето семейство, другари, тим, почитатели и сънародници за непрекъснатата поддръжка. Те ми вдъхнаха доста мощ ", приключи тенисистът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР