Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6(4) в

...
Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6(4) в
Коментари Харесай

Джокович надви Циципас и ще защитава титлата си в Париж срещу Холгер Руне

Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6(4) в полуфинала на шампионата от сериите “Мастърс " в Париж с награден фонд от 5 415 410 евро. Мачът бе извънредно трагичен, като мина през доста обрати и продължи 2 часа и 18 минути. Така Джокович ще пази купата си от Париж, която завоюва в последните две издания на шампионата - през 2019 и 2021 година. 

Сръбският тенисист бе повече от безапелационен в първия сет. След 3:2 той направи два пробива, завоюва всички геймове до края на сета и го затвори с лекост. 

Циципас обаче даде извънреден отпор във втория сет. Гъркът съумя да направи пробив за 3:2, затвърди го незабавно по-късно и съумя да изравни сетовете с 6:3. 

Най-голямата драма бе непокътната за финала. В третия сет и двамата печелеха подаванията си, като се стигна до тайбрек. В него Циципас бе в по-добра позиция първоначално, като направи мини пробиви. 

Той поведе с 4:3 с доста мощна игра и имаше два свои сервиса. Джокович обаче завоюва и двата му сервиса, а по-късно взе и своето подаване. 

Така се стигна до 6:4, като сърбинът вкара превъзходен сервис, с който извади противника си от корта, а по-късно с воле приключи мача - 7:4 в тайбрека.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР