Новак Джокович определи решението на Уимбълдън да забрани руски и

...
Новак Джокович определи решението на Уимбълдън да забрани руски и
Коментари Харесай

Джокович за забраната на Уимбълдън: Това е лудост!

Новак Джокович дефинира решението на " Уимбълдън " да забрани съветски и беларуски играчи да вземат участие в шампионата поради войната в Украйна като " полуда ".

Както ви съобщихме, уредниците на най-старата и влиятелна тенис конкуренция в света оповестиха през вчерашния ден че няма да позволен състезатели от Русия и Беларус в тазгодишното издание заради нашествието, която Русия назовава " специфична интервенция ".

Това е първият шампионат от Големия шлем, който не разрешава присъединяване на тенисистите от двете страни, което значи, че номер 2 в света при мъжете Даниил Медведев от Русия и четвъртата в международната класация Арина Сабаленка от Беларус при дамите няма да могат да играят на тревните кортове в Лондон от 27 юни до 10 юли.

Джокович, който е израснал в раздраната от война Сърбия, сподели, че спортистите нямат нищо общо с продължаващия спор.

" Винаги ще съдя войната, в никакъв случай няма да поддържа войната, която съм претърпял като дете ", съобщи Джокович пред кореспонденти на Сърбия Оупън, шампионат на АТР 250 в Белград.

" Знам какъв брой прочувствена контузия оставя. В Сърбия всички знаем какво се случи през 1999 година. На Балканите сме имали доста войни в най-новата история. Не мога обаче да поддържа решението на " Уимбълдън ", мисля, че е полуда. Когато политиката се намесва в спорта, резултатът не е добър ", добави още той.

Междувременно Руската федерация по тенис за момента няма да апелира решението да се забрани присъединяване на съветски спортисти в " Уимбълдън ", заяви президентът Шамил Тарпищев.

" Юридически би трябвало да поработим, да забележим какви правила на интернационалното право са нарушени и след юни, когато самият " Уимбълдън " може да промени решението си, ще приказваме. В момента няма да апелираме. Проучваме обстановката и я следим. Подкрепиха ни водещите тенис организации Ц АТП и УТА ", сподели Тарпищев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР