Новак Джокович няма да бъде допуснат на “Ролан Гарос”, ако

...
Новак Джокович няма да бъде допуснат на “Ролан Гарос”, ако
Коментари Харесай

Новак Джокович аут от “Ролан Гарос“ без ваксина

Новак Джокович няма да бъде позволен на “Ролан Гарос”, в случай че обстановката във Франция не се промени преди шампионата от “Големият шлем” в Париж. Водачът в ранглистата по тенис изрично отхвърля да се имунизира срещу ковид.

“Всички се надяваме, че санитарната рецесия ще се развие в позитивен смисъл, само че в случай че нещата не се трансформират, ще би трябвало имунизационен паспорт и Новак Джокович няма да бъде измежду нас на “Ролан Гарос”, съобщи френският министър на спорта Роксана Марачиняну.

Сърбинът към този момент е в Дубай и играе с Лоренцо Музети (Ит). За Джокович това е първи шампионат след абсурда в Австралия, когато бе екстрадиран и не взе участие на “Големият шлем” в Мелбърн.

След отпадането на точките от Australian Open 2021 задатъкът на Новак пред Данил Медведев в ранглистата понижа. Сръбският първенец води с 440 т. и в понеделник руснакът може да стане №1. Медведев ще излезе отпред, в случай че завоюва шампионата в Акапулко, в случай че стигне край в Мексико, а Джокович не вземе купата в Дубай, в случай че Новак не успее да се класира за край, а някогашният първенец от Sofia Open влезе във финалната четворка. Другият вид е сърбинът да не е полуфиналист, а руснакът да победи Беноа Пер в първия си мач. Също в случай че Джокович отпадне преди 1/4-финалите в Дубай. Тогава резултатите на Медведев няма да имат никакво значение.

“Ако Новак може да играе в “Големият шлем”, без значение дали е имунизиран или не, това ще страхотно”, разяснява Рафаел Надал.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР