Новак Джокович не успя да стигне до четвъртата си титла

...
Новак Джокович не успя да стигне до четвъртата си титла
Коментари Харесай

Джокович: Показах най-добрия си тенис от началото на сезона


Новак Джокович не съумя да стигне до четвъртата си купа на Мастърс шампионата в Мадрид откакто нощес отстъпи пред Карлос Алкарас в трисетово представление. Сърбинът завоюва първия сет, само че след това младият испанец съумя да обърне развоя на мача и се класира за втория си ATP 1000 край от началото на сезона. Въпреки провалянето обаче Джокера сподели забележителен напредък във формата си и чака с оптимизъм конкуренцията в Рим.

„Единственото, което мога да направя сега, е да поздравя Карлос. Той показва доста самоуверен и зрял тенис, изключително за състезател на неговата възраст. Сервисът му беше доста добър. Показаната от него игра беше доста впечатляваща и той завоюва изцяло справедливо. Аз също имах своите шансове, само че не се възползвах от тях по най-хубавия метод. Беше приказен мач, страхотна битка“ – разяснява международния №1 на прескофнеренцията след мача.

Сърбинът съобщи, че въпреки и отчаян от резултата, е напуснал корта благополучен, защото е бил доста удовлетворен от играта, която сподели в хода на шампионата.

„Определено съм отчаян от това, че не съумях да оползотворя опциите си във втория сет. В третия имах няколко шанса за пробив, само че не съумях да ги осъществявам. За разлика от мен, Карлос изпозлва добре разкрилите се пред него шансове, за което го поздравявам“.

„Това, което демонстрирах в Мадрид, сигурно беше най-хубавият ми тенис от началото на сезона. Вероятно когато разочарованието от загубата мина, ще узвлека доста позитиви от тази седмица. В доста обстановки му предоставих лесни точки. Форхендът му е доста добър, а също така на този шампионат е мъчно да контролираш топката поради надморската височина. Не усещах бекхенда си по най-хубавия метод. Карлос пласираше отлични сервиси, с помощта на които успяваше да управлява огромна част от разиграванията, а аз не знаех по какъв начин да се оправя в тези ситуации“ – приключи рекордьорът по трофеи от Australian Open.

Днес Джокович ще се насочи към Рим, където ще стартира присъединяване си във втори кръг с мач против Лойд Харис или Аслан Карацев.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР