Новак Джокович коментира ситуацията от мача с Роберто Карбайес Баена,

...
Новак Джокович коментира ситуацията от мача с Роберто Карбайес Баена,
Коментари Харесай

Джокович: Няма да търпя повече лъжи по мой адрес


Новак Джокович разяснява обстановката от мача с Роберто Карбайес Баена, която още веднъж го сложи в центъра на медийното внимание. В средата на първия сет сърбинът напусна за малко корта, като изглеждаше, че го е направил без позволението на съдията. Впоследствие международният №5 на няколко пъти съобщи, че е получил позволение и не е нарушил правилника. Джокович още веднъж разяснява тематиката пред Саша Озмо от Tennis Majors, като упрекна една съответна медия в погрешно показване на обстановката.

„ Поставиха ме в състояние, в което съм заставен да отвръщам обществено. Това е вторият случай в границите на шест месеца, в който имам проблем с Eurosport. Доколкото знам, те се сплотиха с нова компания в Лондон, която ръководи обществените им мрежи. Разбрах, че има смяна и те потвърдиха. Не помня какво тъкмо се случи преди шест месеца, само че заявих, че няма да давам повече изявленията на Eurosport. Тогава те се извиниха и всичко беше наред. Сега обаче още веднъж изваждат неща от подтекста в търсене на сензация “ – съобщи рекордьорът по трофеи от Australian Open.

„ След реакцията ми Eurosport изтриха всички си изявления, тъкмо както направиха и предния път. Дадох изявление на Барбара Шет, която ми се извини. Впоследствие Матс Виландер и Борис Бекер също се свързаха с мен. Нямам нищо срещу тях или Eurosport, само че такива неща не трябва да не престават да се случват “.

„ ATP и WTA би трябвало да изградят система, която да пази играчите в сходни обстановки. Някой би трябвало да е виновен. Аз съм лесна цел, защото постоянно могат да ме изкарат изверг. Такъв имидж са ми построили. С годините това се трансформира в нещо обикновено за мен, само че няма да понасям повече несправедливости. Не мога да им разреша да се измъкнат след нещо сходно. Обикновено не отвръщам на такива неща, въпреки че съм можел да го направя хиляди пъти. Сега обаче границата беше премината. Никой не ми се извини обществено и нямам доверие да го създадат. Eurosport излъчва Australian Open и е една от най-големите малките екрани в света. Във всеки един миг можеха да се извинят обществено “.

„ Извиниха ми се персонално, само че хората няма по какъв начин да знаят това. Повечето почитатели в никакъв случай няма да схванат. Те ще не престават да мислят, че съм пренебрегнал съдията и съм нарушил разпоредбите. По този метод ще ме сметнат за човек, който прави каквото си изиска, а това не е правилно. Вече обясних всичко в каналите си в обществените мрежи “.

„ Отново се връщам на ATP и уредниците – за какво никой от тях не направи нещо, когато медиите започнаха да ме линчуват? Това се случва непрекъснато, само че те не престават да не вършат нищо. Винаги е едно и също. Те би трябвало да носят някаква отговорност пред играчите. Тенисистите да бъдем предпазени по някакъв метод. Те обаче са уверени, че ще продължаваме безшумно да понасяме всичко “ – приключи Джокера.

Утре Джокович ще се изправи против Григор Димитров в трети кръг на Australian Open. Двубоят е първи във вечерната сесия на Rod Laver Arena и ще стартира не преди 10:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР