Новак Джокович е рекордьор по брой седмици, прекарани на върха

...
Новак Джокович е рекордьор по брой седмици, прекарани на върха
Коментари Харесай

Обещание, изпълнено с половин уста: Джокович поздрави сухо новия номер едно

Новак Джокович е рекордьор по брой седмици, прекарани на върха на международната класация, като в понеделник стартира своята 361-ва. Той също по този начин се намира в серия от 86 следващи седмици като номер едно, само че тя ще бъде прекратена през идния понеделник, когато Даниил Медведев ще заеме лидерската позиция в класацията на АТР. Това ще стане факт, откакто по-рано през днешния ден сърбинът позволи проваляне на четвъртфиналите на АТР 500 шампионата в Дубай и по този начин отстъпи водачеството си на руснака.

Темата за възможна рокада на върха бе необятно дискутирана в последно време и преди няколко дни самият Джокович бе запитан по отношение на опцията да загуби водачеството си. Тогава белградчанинът съобщи, че той ще е първият, който ще поздрави Медведев, в случай че това се случи, защото изцяло заслужава да бъде номер едно.

Днес обаче на конференцията си след загубата от Иржи Весели 20-кратният притежател на трофеи от Шлема надалеч не бе толкоз вежлив в думите си и реакцията му умерено би могла да бъде окачествена като студена, а ето и по какъв начин тъкмо протече диалогът сред журналиста и Ноле:

Журналист: Даниил към този момент публично е номер едно. Ти сподели, че ще бъдеш първият, който ще го поздрави.

Джокович: Поздравления (смее се).

Журналист: Само няколко думи повече за това?

Джокович: Поздравления.

Djokovic on Medvedev becoming No. 1...
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР