Новак Джокович е получил медицинско изключение за влизане в Австралия

...
Новак Джокович е получил медицинско изключение за влизане в Австралия
Коментари Харесай

Джокович е получил медицинско изключение заради прекаран COVID през декември

Новак Джокович е получил здравно изключение за влизане в Австралия поради прекаран COVID-19, откакто на 16 декември е дал позитивна проба за вируса, излиза наяве от документи, показани от юристите на тенис звездата в съда, където те заведоха дело, предава Би Би Си.

Властите в Австралия анулираха визата на международния номер 1 в мъжкия тенис, който по-рано тази седмица кацна в Мелбърн за присъединяване в Откритото състезание на страната. В момента Джокович се намира в центъра за настаняване на имигранти, където чака правосъдно решение, от което зависи дали ще бъде депортиран от страната. Ситуацията към тенисиста провокира огромни безредици в Австралия и по света.

В сряда граничните управляващи на Австралия обявиха, че на летището в Мелбърн сърбинът не е „ дал нужните доказателства, нужни за влизане в страната “

В оповестени през днешния ден документи до съда юристите на Джокович показват, че тенисистът е получил краткотрайна виза за влизане в Австрлаия и му е предоставено „ здравно изключение за имунизация против COVID-19 ” от Tennis Australia заради скорошното му преболедуване/

От документите излиза наяве, че в документа за здравното изключение е записано, че 14 дни след предоставяне на позитивна проба през декември, тенисистът „ е имал температура или респираторни признаци на COVID-19 в последните 72 часа “.

Досега нямаше информация, че Джокович е бил инфектиран през декември.

Медицинското изключение е било обещано на тенисиста от две самостоятелни комисии, свикани от уредника на шампионата Tennis Australia.

Според юристите Джокович е бил осем часа на летището в Мелбърн, като в този интервал не е имал малко благоприятни условия да поддържа връзка с тях.

Те също по този начин са поискали тенисистът, който продължава да е в хотел за мигранти и бежанци, прочут с неприятните си условия за настаняване, да бъде изместен в по-подходящо място за задържане “, което ще му разреши да тренира преди началото на Откритото състезание на Австралия.

Според австралийските гранични правила чужденци не могат да влизат в страната, в случай че не са с вде сложени дози ваксини или нямат документ за здравно изключение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР