Новак Джокович дотук върви уверено по пътя си към четвърти

...
Новак Джокович дотук върви уверено по пътя си към четвърти
Коментари Харесай

Ван Райтховен за мача си с Джокович: Ще изляза с мисълта, че мога да спечеля

Новак Джокович дотук върви решително по пътя си към четвърти следващ трофей на Уимбълдън, постигайки безапелационни победи в поредни елементи в дуелите си от втори и трети кръг. Макар на старта да не бе на най-високото си равнище, то с всеки идващ мач сърбинът повишаваше равнището си и надделявайки над сънародника си Миомир Кецманович през вчерашния ден, си резервира място в осминафиналната фаза на конкуренцията.

Там обаче ще го чака сериозен тест в лицето на 25-годишния Тим Ван Райтховен, който без никакви подозрения е изненадата на тазгодишния сезон на трева. Нидерландецът нямаше АТР победа допреди няколко седмици, само че при дебюта си в Хертогенбош направи исторически рейд към купата, преодолявайки на финала съпротивата на международния №1 Даниил Медведев в два сета. Той придвижи превъзходната си игра и на Уимбълдън, където надви поредно над Федерико Делбонис, Райли Опелка и Николоз Басилашвили, с цел да дебютира на осминафиналите на " мейджър " конкуренция.

По време на конференцията си след триумфа в трети кръг Ван Райтховен показа каква е настройката му преди идния конфликт с Новак Джокович и по какъв метод ще подходи към срещата:

" Преди да стартира шампионатът, фантазията ми беше да играя против него. Така че да имам тази опция да играя против един от най-великите играчи на Централния корт или Корт №1, е нещо извънредно красиво и вълшебно. Преди всеки един мач съм убеден, че мога да победя. Двубоят против Джокович няма да бъде изключение - ще изляза на корта с мисълта, че мога да печеля ", съобщи международният №104.

Източник: АТР

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР