Новак Джокович бе възпрепятстван от австралийските власти и не получи

...
Новак Джокович бе възпрепятстван от австралийските власти и не получи
Коментари Харесай

Турнирният директор в Дубай: Не ни интересува дали Джокович е ваксиниран

Новак Джокович бе възпрепятстван от австралийските управляващи и не получи опция да открие камапнияга си за сезон 2022 в Австралия. Поради неналичието на ваксина срещу COVID-19 международният номер едно бе депортиран отвън континента, само че през идната седмица най-сетне следва почитателите само че сърбина да го видят в деяние.

За първи път от Дейвис Къп 2021 насам Джокович ще застане под светлината на прожекторите, а дебютният му мач за годината ще се състои на ATP 500 събитието в Дубай, започващ след тъкмо седем дни. Турнирният шеф Салаи Талак разяснява в скорошно изявление, че уредниците на конкуренцията с неспокойствие чакат идването на международния номер едно и неговото присъединяване в Dubai Tennis Championships 2022 е изцяло съгласно с условията на държавното управление в ОАЕ. Ето какво тъкмо разяснява той:

" Ние не се интересуваме от това дали Джокович си е сложил ваксина срещу COVID-19, или не. Най-важното за нас е да следваме протоколите на държавното управление и тъкмо това вършим. Няма условие в страната да бъдат допускани само ваксинирани гости. Заради това от Джокович се чака само да се подлага на PCR проби и техните резултати да бъдат негативни.

За нас е по-важно да създадем запаметяваща се атмосфера по време на шампионата и считам, че присъединяване на международния номер едно е добър метод да реализираме това. Джокович ще изиграе първия си шампионат за годината при нас и това е чудесна опция да напомним на света, които в продължение на един месец само го подлагаха на критика, че Новак е първенец, заслужил да бъде почитан. " - приключи Талак.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР