Новак Джокович, Александър Зверев и Андрей Рубльов се класираха за

...
Новак Джокович, Александър Зверев и Андрей Рубльов се класираха за
Коментари Харесай

Джокович, Зверев и Рубльов бият в Дубай

Новак Джокович, Александър Зверев и Андрей Рубльов се класираха за четвъртфиналите на шампионата в Дубай. Наградният фонд там е $ 2 855 495.

Джокович играе за първи път след, само че нямаше особени проблеми. Той в профил Талон Хрийкспор след 6-2, 6-3 единствено за 82 минути. В първия кръг Ноле имаше повече усложнения против чеха Томаш Махач, който би в три сета.

Петкратният първенец в Дубай записа 29 уинъра. Джокович има 13 участия тук и в никакъв случай не е отпадал преди третия кръг. „ Вчера не бях на равнище, през днешния ден осезаемо беше по-добре. Щастлив съм по какъв начин се оправих. Той усъвършенства мнго равнището си и без подозрение новото потомство идва, само че не ме е боязън “, сподели сърбинът.

Олимпийският първенец Зверев надви след 7-5, 6-4 над австралиеца Кристофър О’Конъл за 80 минути. Той наниза 11 аса в мача и не позволи нито един пробив. Немецът направи и 30 печеливши удара против единствено 10 непредизвикани неточности. О’Конъл завоюва единствено седем точки при сервис на Зверев в целия мач.

За място на полуфиналите Зверев ще играе с Лоренцо Сонего. Италианецът в профил четвъртия в схемата Феликс Оже-Алиасим от Канада след 7-6(4), 6-4. Сонего беше доста стабилен на собствен сервис и загуби единствено осем точки от 56 разигравания. Победата е първа за него над Оже-Алиасим в кариерата му.

Поставеният под номер 2 Андрей Рубльов направи малко знамение, с цел да продължи напред. Руснакът избави пет поредни мачбола във втория сет на дуела с испанеца Алехандро Давидович Фокина и в последна сметка го завоюва след 1-6, 7-6(6), 7-6(3). Рубльов губеше с 1:6 точки в тайбрека на втория сет, само че по някакъв метод съумя да оцелее.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР