Нова Зеландия ще забрани продажбата на електронни цигари за еднократна

...
Нова Зеландия ще забрани продажбата на електронни цигари за еднократна
Коментари Харесай

Нова Зеландия забранява еднократните електронни цигари

Нова Зеландия ще забрани продажбата на електронни цигари за еднократна приложимост , оповестява " Ройтерс ".

Предвижда се и увеличение на санкциите за търговците на дребно , които продават на лица под 18-годишна възраст и по-добра регулация.

Правителството на страната беше съществено подложено на критика за забраняващ продажбата на тютюневи произведения на бъдещите генерации. Управляващите прецизираха, че са се заели с намаляването на тютюнопушенето, само че просто възприемат друг метод, в това число въвеждане на спомагателни разпореждания по отношение на цигарите.
 Край на цигарите? Нова Зеландия основава потомство без тютюнев пушек
Край на цигарите? Нова Зеландия основава потомство без тютюнев пушек

Плановете включват последователно увеличение на законната възраст за тютюнопушене

" Въпреки че пушенето на електронни цигари (т.нар. " вейпинг " ) е съдействал за забележителен спад в равнищата на тютюнопушене, бързото му повишаване измежду младежите е същински проблем за родителите, учителите и здравните експерти ", съобщи Кейси Костело, заместник-министър на опазването на здравето.

Съгласно новите правила санкциите за търговците на дребно, продаващи електронни цигари на лица под 18-годишна възраст, ще се усилят, ще има преразглеждане на лицензирането на търговците на дребно и всички електронни цигари за еднократна приложимост ще бъдат неразрешени.

" Коалиционното държавно управление се ангажира да се оправи с цигарите измежду младежите и да продължи да понижава % на тютюнопушенето, с цел да реализира задачата за независимост от тютюнев пушек - по-малко от 5% от популацията да пуши всекидневно до 2025 година ", уточни Костело.
 Нова Зеландия се отхвърли да не разрешава цигарите на бъдещите генерации
Нова Зеландия се отхвърли да не разрешава цигарите на бъдещите генерации

Страната анулира най-строгия закон в света против тютюнопушенето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР