Нова Зеландия посрещна туристи от над 50 страни за пръв

...
Нова Зеландия посрещна туристи от над 50 страни за пръв
Коментари Харесай

Нова Зеландия посрещна туристи от над 50 страни за пръв път от повече от две години


Нова Зеландия посрещна туристи от над 50 страни за пръв път от повече от две години, откакто анулира множеството от наложените ограничавания върху придвижването през границата, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31415
Страната е известна със спиращи дъха пейзажи и " авантюристичен туризъм " като бънджи скокове и ски. Преди началото на пандемията тя посрещаше над 3 милиона туристи всяка година, които носеха към 20% от външните доходи и 5% от цялата стопанска система. Но през 2020 година Уелингтън наложи едни от най-строгите в света ограничавания върху допускането на чужденци, което постави завършек на интернационалния туризъм.

Разпространението на разновидността омикрон и имунизирането на над 80% от петмилионното население на страната доведоха до постепенна анулация на рестриктивните мерки. Нова Зеландия стартира да приема туристи от Австралия преди три седмици, а от през днешния ден посреща и пасажери от близо 60 страни, с които има съглашения за безвизови визити, в това число доста европейски страни.

Повечето туристи от Индия, Китай и други страни без сходни съглашения към момента не се позволяват в страната. Те би трябвало да са имунизирани и да се подложат на тест за ковид след идването си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР