Нова Зеландия е пример за успешно ръководство по време на

...
Нова Зеландия е пример за успешно ръководство по време на
Коментари Харесай

Как Нова Зеландия победи в битката срещу COVID-19

Нова Зеландия е образец за сполучливо управление по време на пандемията от ковид тази година. Островната страна с политиката си и своите географски условия – ниска плътност и население от съвсем 5 млн. поданици през днешния ден регистрира единствено 25 смъртни случая от затруднения с ковид и 1744 инфектирани от началото на пандемията, предава Дарик.

Още когато в страната имаше единствено 50 случая със инфектирани, министър председателят Джасинта Ардърн не се поколеба да заложи на рестриктивните мерки, включително затваряне на всички граници, затваряне на предприятия, считани за несъществени, и домашна карантина за всички.

Но това не беше единственото решение, което накара Нова Зеландия да продължи сполучливо битката против разпространяването на пандемията. Извършена бе интензивна работа по следене и уединяване както на позитивните за ковид, по този начин и на техните контакти, с цел да се спре заразяването на повече хора. И през юни пандемията завърши. Случаите от този момент са най-вече импортирани извън.

The Lancet разгласява публикация, в която съпоставя смъртността в страната през последните години с данните за тази 2020, която е на път да завърши. Смъртните случаи са намалели с 11% тази година, даже когато коронавирусната пандемия бе поразила целия свят, любопитен и позитивен факт спрямо всичко, което е претърпяно тази година.

Сред заключенията за ниската смъртност се означават строгите карантинни ограничения, които, от своя страна, са повода и за по-малко жертви на пътно-транспортни катастрофи спрямо „ естествена “ година.

Коронавирусът не докара по-висока смъртност, нито за претоварването на здравната система, нямаше закъснение или отсрочване на други действия като диагнози, интервенции и прегледи в други области от медицината.

Мерките, подхванати за попречване на ковид, доведоха до по-малко случаи на други заразни респираторни болести, като грип или пневмония.

Въпреки положителните си данни, Нова Зеландия продължава да съблюдава санитарните ограничения, с цел да избегне по-голямо огнище на ковид и връщане към блокиране. В страната се чакат и имунизациите, като министър председателят разгласи закупуването на ваксини за повече от пет милиона поданици. Страната ще придобие общо 7,6 милиона дози от имунизацията AstraZeneca и още 10,72 милиона от Novavax, като преди този момент бяха контрактувани 750 000 дози от имунизацията от Pfizer / BioNTech и 5 милиона от тази на Янсен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР