Нова Загора. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова,

...
Нова Загора. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова,
Коментари Харесай

Сливен: Откриха обновената сграда на пожарната в Нова Загора

Нова Загора. Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, шефът на Главна дирекция (ГД) „ ПБЗН “ комисар Николай Николов и кметът Николай Грозев прерязаха лентата на обновената постройка на Районната работа „ Пожарна сигурност “ (ПБЗН) в Нова Загора. Гост на церемонията бе регионалният шеф на Сливен Чавдар Божурски. Това оповестиха от Областната администрация .
Сградата бе санирана по план на общината в партньорство с Групово дело „ ПБЗН “ по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020. Общата стойност на строителството е 147 544,08 лв., от които 121 670,44 лв. са европейско финансиране, 21 471,25 лв. са предоставени от страната, на 4 403,19 лв. възлиза присъединяване на общината. С този запас е сменена дограмата, осъществено е топлинно уединяване на стените и на покрива, нараснала е успеваемостта на котелната и вътрешната отоплителна апаратура, сложени са нови осветителните тела и други На откриването водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен от архиерейския наместник на Нова Загора отец Иван Стоянов.
Със средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “ общината приключи неотдавна и санирането на постройката на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи на Министерство на вътрешните работи. Министър Аврамова заяви, че с 23,5 млн. лв. се обновяват 52 здания на Министерство на вътрешните работи в страната. Девет от тях към този момент са подготвени.
Гости на празника бяха още националният представител Галя Захариева, ст. комисар Димитър Величков, шеф на ОД на МВР-Сливен, комисар Владимир Демирев, шеф на РД „ ПБЗН “, управителният екип на община Нова Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР