Нова високотехнологична фабрика за 7 милиона лева ще бъде открита

...
Нова високотехнологична фабрика за 7 милиона лева ще бъде открита
Коментари Харесай

Фабрика се пресели от Панагюрище край Пловдив, наема още 70 ...

Нова високотехнологична фабрика за 7 милиона лв. ще бъде открита публично идната седмица в Царацово. Предприятието, което се намира в чертите на Тракия икономическа зона, е профилирано в производството на оптични артикули и е с 30-годишна бизнес история зад тила си. Любопитното е, че „ Кимкооп “ мести цялото си съоръжение и чиновниците си от Панагюрище край Пловдив.

" Панагюрище е дребен град и в един миг се оказа стеснен за нашите проекти ", разяснява пред „ Марица “ един от вложителите Светозар Георгиев. В момента във високотехнологичната фабрика за оптика са заети 50 души, само че бъдещите проекти са заетите да надвишават 120.

" А в дребния град мъчно биха се намерили такива експерти и инженерни гении ", обобщава Георгиев. Засега част от чиновниците са избрали да пътуват всекидневно до родното си Панагюрище, а други обмислят да се заселят в Пловдив - поради по-добрия стандарт на живот, съществуването на нови и съвременни учебни заведения и детски градини и дейния културен живот.

" Вероятно даже и в Пловдив ще имаме компликации да намерим нужните ни фрагменти, тъй като промишлеността тук бумти и търсенето е огромно ", разяснява още Светозар Георгиев. Той е основател на най-успешната българска ИТ компания - Telerik, която бе продадена за рекордна сума през 2014 година

Инвестиционната интензивност в Пловдивско в действителност е огромна. За една седмица ще се режат лентите на две нови производства. Вчера бе публично открита фабриката за вафлени чаши в индустриална зона Тракия, която е единствена по рода си в Европа, а идната седмица отваря и заводът на „ Кимкооп “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР