Нова версия на прочутия спектакъл на световноизвестния хореограф Мустафа Ердоган

...
Нова версия на прочутия спектакъл на световноизвестния хореограф Мустафа Ердоган
Коментари Харесай

Нова версия на „Огънят на Анадола“ ще гостува в София и Варна

Нова версия на фамозния театър на световноизвестния хореограф Мустафа Ердоган „ Огънят на Анадола “  ще гостува в София на 9 декември в зала 1 на НДК и във Варна в Двореца на спорта на 12 декември.

 

Танцовото шоу е вписано в книгата за рекори на „ Гинес “ в две категории – за най-бързо танцово показване с 241 стъпки в минута и за най-многобройна аудитория с 400 хиляди души на едно място. То е на път да реализира нов връх по гледаемост – гледано е онлайн от 45 милиона души по света.

 

Премиерата на спектакъла се състоя на 3 май 2001 година в Турция и от този момент шоуто е играно на четири континента.

 

Хореографът Мустафа Ердоган, който назовават наследникът на Морис Бежар, освен обновява от време на време състава, само че и трансформира детайли в спектакъла.

 

„ За да може едно шоу да живее дълго във времето, би трябвало да се развива. Всеки нов танцьор или артист способстват за построяването на нещо ново. Изкуството е развой в развиване, не музей, в който не смееш нищо да докоснеш “, споделя Ердоган.

 

„ Огънят на Анадола “ е  вдъхновен  от античната митологична и културна история на Анадола. Спектакълът на Мустафа Ердоган споделя за  огъня, който поражда от античната мозайка на любовта, културната история и мира в Анадола.

 

Трупата на Ердоган е една от най- положителните танцови групи в света с интернационалните турнета. Хиляди фенове всяка година посещават шоуто в неговият дом в Анталия – Gloria Aspendos Arena.

 

През 1999 година Мустафа Ердоган прави първите си стъпки към реализирането на фантазията си от доста години и стартира интензивна работа по плана, който в началото става прочут като „ Sultans of the Dance “.

 

От 750 претенденти биват определени 90 надарени млади танцьори от целия свят, които незабавно стартират да танцуват. Този първи интервал, изпълнен с твърдоглав труд и продължава към година и половина. Работните интервали нормално са 8 часа, само че от време на време и 16 часа дневно...

 

Днес шоуто „ Огънят на Анадола “  е измежду най-гледаните и дълго играни танцови представления в света – от Америка до Китай и от Европа до Африка.

 

Билетите за спектаклите са на цени от 70 лева до 150 лева

 

Билети тук:

 

Варна – https://www.eventim.bg/bg/bileti/ognyat-na-anadola-varna-palace-of-culture-and-sports-613688/event.html

 

София - https://www.eventim.bg/bg/bileti/ognyat-na-anadola-sofiya-national-palace-of-culture-hall-1-613689/event.html

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР