Нова тв Ученичка направи по-топла и по-спокойна коледата на възрастна жена.

...
Нова тв
Ученичка направи по-топла и по-спокойна коледата на възрастна жена.
Коментари Харесай

Ученичка върна последните пари на възрастна жена

 Нова тв Ученичка направи по-топла и по-спокойна коледата на стара жена. Тя намерила и върнала  последните й пари - а с тях и смисъла на живота. На рождения си ден и минути откакто изтеглила пенсията си, 74 -годишната Людмила Каменова от Вършец предходна през магазина за покупки.  

" И потеглям от тук и имам табиет да пресека от другата страна, тъй като там има хора и желаех да ги почерпя вероятно “, описа пенсионерката

Не намира своите приятелки и траяла към у дома. Там някъде изпуснала и портмонето си. Людмила имала шанс, тъй като изгубената движимост я намира единадесетокласничката Селена Тихомирова, която се прибирала от учебно заведение.

" Отворих го и погледнах. Първоначално търсих персонална карта, само че тъй като нямаше, на кредитната карта пишеше имената и се обадих на мама “, показа ученичката.

Майка й познала имената от картата. Оказало се, че дамата живее близо от тях. " И ми сподели или да го занеса на нея, с цел да го съобщи на служителите на реда, или да го занеса напряко на баба Людмила “, описа още Селена.

Тя занесла незабавно портмонето в дома на Людмила. Жената обаче към момента не знаела, че го е била изгубила. А в него имало малко над 300 лв.. " Всичко беше изтеглено, останаха там някакви дребни суми, тъй като в този момент, би трябвало да се заплати ток, телефон, вода. Даже в портмонето имах и такива листчета, какъв брой ще ми трябват. Отделно пишеш, какъв брой за медикаменти в един миг като осъзнах откакто детето пристигна, просто сърцето ми щеше да спре в случай, че това са ми всичките пари, с които до 9 януари аз би трябвало да се разплатя “, споделя 74-годишната жена,

Момичето даже поискало да помогне на дамата като и напазарува. И признава, че за първи път намира толкоз пари. Селена беше наградена от кмета на общината във Вършец за постъпката си. А за последната година единствено във Вършец към този момент има няколко случая на изгубени и върнати скъпи движимости и то от деца.

" Поредната добра постъпка в действителност. В рамките на към година има 5 такива случая в които почтени, доблестни деца, които намират непознати движимости и ги връщат на техните притежатели. И аз съм извънредно щастлив, тъй като това демонстрира, че младежите порастват един почтени хора на нашето общество и се надявам този образец да стане инфекциозен “, разяснява за Нова тв Иван Лазаров, кмет на Вършец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР