Нова твЖителите на Велино са инструктирани как да действат, ако

...
Нова твЖителите на Велино са инструктирани как да действат, ако
Коментари Харесай

Шуменско село бори престъпността с видеонаблюдение

Нова тв

Жителите на Велино са инструктирани по какъв начин да работят, в случай че виждат подозрителен човек

Биг Брадър в шуменското село Велино. Камери наблюдават за нарушавания и разкриват секрети случки от нощния живот. Жителите пък са инструктирани от кмета и, като следователи, сами предотвратяват закононарушения. Идеята е гласувана на селско заседание, а парите са открити от спонсори. И по този начин видеоочи наблюдават какво се случва в и трите края на селото и в центъра. Резултатът – фрапантно понижение на кражбите.



" Почти не беше останала къща безстопанствена, неразбита в селото. Това, което става за вторични първични материали или дървен материал за горене, изчезваше ", сподели кметът на Велино Димитър Димитров.

След като се разчуло за камерите, апашите се отказали. Камерите оказват помощ освен за попречване на кражбите във Велино, само че и за секване на престъпността в района. Наблюдателните поданици на селото даже заловили избягал нарушител.

Освен в битката с престъпността, камерите служат и за още нещо. Всяка година, поради снегонавяванията, селото е откъснато от света и само посредством видеонаблюдението от снегопочистващата компания се ориентират каква е ситуацията. 

Репортер: Деян Герговски

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР