Нова твГЕРБ ще има най-много представители и в трите местни

...
Нова твГЕРБ ще има най-много представители и в трите местни
Коментари Харесай

Как се разпределят местата в общинските съвети в София, Варна и Пловдив

Нова тв

ГЕРБ ще има най-вече представители и в трите локални Народното събрание

След края на изборите за кметове и общински съветници към този момент е ясно разпределението на местата в локалните парламенти на София и Варна.

В столицата 27 от 61 места ще заемат представители на ГЕРБ. Българска социалистическа партия са с 15 съветници. Следват „ Демократична България ”с 12 места,  ВМРО – с 4, АТАКА – с 1 и самостоятелният Борис Бонев.



Сметката демонстрира, че Йорданка Фандъкова си осигурява  нужното болшинство с поддръжката на общинарите от ГЕРБ и съдружния сътрудник Вътрешна македонска революционна организация - общо 31 съветници. Именно това е прагът за минимално болшинство.

В Пловдив ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НСФБ са съдружни сътрудници. Това значи, че новият кмет Здравко Димитров си обезпечава 22 места в градския парламент. Трябват обаче най-малко още четирима съветници от други партии, с цел да има болшинство при вземането на решения.

Оспорвана е борбата във варненския градски парламент. Местата са общо 51. Сметката демонстрира, че Иван Портних не може да си обезпечи цялостно болшинство без поддръжка. Той има 18 съветници. До него застават и представителите на Вътрешна македонска революционна организация и Съюз на демократичните сили, с което общинарите стават 22-ма.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР