Нова тв Обръщам се към президента Радев и неговото правителство -

...
Нова тв
Обръщам се към президента Радев и неговото правителство -
Коментари Харесай

Плевнелиев към Радев: Извадете фактите около подслушването, ако има такива

 Нова тв " Обръщам се към президента Радев и неговото държавно управление - извадете обстоятелствата към подслушването, в случай че има такива. Извадете доказателствата, да накажем отговорните ". Това съобщи в ефира на  " Събуди се "  , президент на Република България в интервала 2012-2017 година

" От 5 години не съм нито деен политик, нито деен държавен глава. Никой не ми се изяснява и не ми дава информация за каквото и да било. Когато бях президент, в никакъв случай не съм получавал никакви данни за подслушване. Държавният глава не получава такава информация. Такава имат основният прокурор, министър-председателят и министърът на вътрешните работи. Тези хора дават отговор за службите, които имат право на такава информация. Ние сме демократична страна, не може да има каквото и да било подслушване, в случай че не е имало решение на съда, с цел да се започва сходна процедура. За да бъдем правилни към уважаемия български жител, би трябвало да покажем обстоятелствата ", поясни Плевнелиев.

По думите му това е следващият скандал за подслушване.  " Хората се тормозят, когато приказват по телефона. Повече от 30 години обаче няма вкаран в пандиза за нелегално подслушване ", сподели още той. 

На въпрос склонен ли е с позицията на ГЕРБ, че службите се нападат поради разрушена съветска шпионска скица, Плевнелиев съобщи следното: " Службите се обезглавиха за нула време от служебното време. Не би следвало то да прави такива дейности. Главният секретар бе уволнен нелегално. Президентът изнуди " Държавен вестник " по нощите да разгласява този Изборен кодекс, в който бяха направени промени в последната секунда. Депутатите от Има Такъв Народ се обърнаха на 180 градуса след всичко, което дадоха обещание ", разясни президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР