Нова тв Имаме заподозрян, той бе задържан вчера следобед. Той работи

...
Нова тв
Имаме заподозрян, той бе задържан вчера следобед. Той работи
Коментари Харесай

Арестуваха бял хакер за атаката срещу НАП!

 Нова тв " Имаме обвинен, той бе арестуван през вчерашния ден следобяд. Той работи като чиновник на компания за киберсигурност. В рамките на служебните си отговорности той е тъй наречените " бял хакер ", т.е. тества уязвимости на разнообразни компании за да се предотвратят такива офанзиви ". Това съобщи преди минути в ефира на Нова тв. комисар Явор Колев - шеф отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП по отношение на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите.

" Има настоящо досъдебно произвеждане. Иззети са доказателства, преносим компютър от работното му място, два от домашния му адрес и стационарен компютър, на които са открити данни, сочещи към неговата съпричастност към офанзивата против Национална агенция за приходите.  Цяла нощ са правени експертизи ", разкри още Колев.

" Проверяваме всички версии, само че в този момент в този миг на нервност доста хора ще поемат отговорността за осъществяването на тази офанзива. Тук претекстът е себедоказване.   В цифровия свят такива офанзиви се случват и това е обикновено. Към актуалният миг имаме доказателства за това лице, само че следствието продължава ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР