Нова технология от японския стартъп Serendix може в крайна сметка

...
Нова технология от японския стартъп Serendix може в крайна сметка
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на стартъп казва, че „къщата на бъдещето струва колкото кола“ — ето как компанията планира да го осъществи

Нова технология от японския стартъп Serendix може в последна сметка да трансформира фантазията за владеене на жилище от видимо невероятно във вероятното за доста американци – и ни помогнете да подпомогнем нашата планета в процеса.

Serendix, която се надява да направи жилищата по-достъпни, неотдавна комбинира 3D щемпел и CNC обработка, с цел да построи къща на цената от почти $37 600, съгласно Адел Питърс от Fast Company.

Сравнете това със междинната цена на къща в Съединените щати: почти $431 000, съгласно The ​​Ascent, платформа за рецензии на The Motley Fool. < /p>

„ Къщата на бъдещето коства колкото една кола “, сподели основният изпълнителен шеф на Serendix Кунихиро Ханда пред Питърс.

Ханда добави, че задачата на компанията е изцяло да автоматизира жилищната промишленост – сходно на Япония направи с автомобилната промишленост преди повече от 40 години.

3D печатането съществува от 80-те години на предишния век, когато доктор Хидео Кодама сътвори машина, която втвърдява материал с ултравиолетова светлина, съгласно The ​​American Society of Mechanical Инженери. Тъй като технологията — и законите към нейното потребление — се развиха, се развиха и опциите за нейното приложение.

Днес е разполагаем набор от материали за 3D щемпел. Според Fast Company, с цел да понижат разноските, Serendix употребява бетон, с цел да отпечата стените на своята единица „ мишница “ с повърхност от 538 квадратни фута, давайки на субект или двойка малко в допълнение пространство за разпъване спрямо типичните 100 до 400 - дребна къща с квадратен фут.

Дизайнът на дома е построен към стоманени колони и включва една спалня, една баня, всекидневна и кухня. Невероятно забавено видео демонстрира по какъв начин се събират.

Допълнителен бонус? Малките домове са екологични, тъй като се нуждаят от по-малко сила, с цел да работят, тъй че банковата ви сметка и Земята ще ви бъдат признателни. Докато дом със междинен размер в Съединени американски щати е виновен за почти 28 000 паунда нездравословно въглеродно замърсяване годишно, дребните домове отделят към 2000, съгласно Американския институт на архитектите.

Serendix сподели на Peters, че неговата 3D- построяването на печатната къща лиши единствено 44 часа и 30 минути. Ефективността на времето за строителство значи, че негативното влияние върху околната среда е понижено. В международен мащаб строителната промишленост е виновна за 39% от замърсяващите газове, задържащи топлината.

Според Питърс Serendix има пет принтера, всеки от които може да построи 50 къщи годишно, а компанията има намерение да добави още през 2024 година, с цел да постигнете цел от 850 на година.

Все още няма информация по кое време технологията на компанията може да бъде налична в Съединени американски щати

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за седмични актуализации на най-готините нововъведения, подобряващи живота ни и спасяващи нашата планета .

Вижте коментарите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР