Нова статия, публикувана от Vice тази седмица, описва как намирането

...
Нова статия, публикувана от Vice тази седмица, описва как намирането
Коментари Харесай

Възможни са все повече опции за дистанционна работа благодарение на ИИ инструментите

Нова публикация, оповестена от Vice тази седмица, разказва по какъв начин намирането на работно място е станало надалеч по-лесно, защото отдалечената работа е все по-често срещана поради пандемията. А и се появиха платформи като ChatGPT.

Инструментите с изкуствен интелект могат да разрешат на хората с отдалечена работа да работят на няколко места – когато имат свободно време от едната работа, могат да го запълнят с друга. Vice беседва анонимно с разнообразни служащи, заемащи две до четири работни места на цялостен работен ден благодарение на тези принадлежности. Всеки един от тях беше склонен, че това е съвършен метод за нарастване на приходите.

„ Това е единствената причина, заради която си открих работа тази година “, споделя един от служащите, упоменат под името Бен, за инструмента на OpenAI. „ ChatGPT прави 80% от работата ми, в случай че би трябвало да бъда почтен “.

„ Мога просто да опиша всичко, да основа история “, изяснява още Бен, „ и този инструмент просто го прави вместо мен въз основа на подтекста, който съм му дал “.

Бен би трябвало единствено да ревизира дали информацията в действителност е точна – той споделя, че от време на време нещата се объркват, което е изцяло обикновено, само че в последна сметка корекциите са релативно „ незначителни “ и лесни за премахване.

Друг чиновник разказа по какъв начин е употребявал ChatGPT, с цел да работи на две работни места и възнамерява да добави трето, като усили годишното си заплащане от $500 000 на $800 000.

Движението FIRE

Този вид чиновници са част от придвижването FIRE (Financial Independence, Retire Early – Финансова самостоятелност, пенсионирайте се по-рано) и някои са много млади, като Vice оповестява, че един от интервюираните към момента не е навършил 30 години.

До този миг обаче няма статистика по отношение на какъв брой чиновници употребява ИИ принадлежности за това да работят на няколко места по едно и също време, само че има задоволително доказателства, че такива принадлежности могат доста да понижат времето, належащо за осъществяване на дилемите. Един от анонимните чиновници споделя пред Vice, че би имал потребност от цялостен екип и „ може би дни наред “ да работи, с цел да свърши работата на ИИ единствено за половин час.

Това сигурно е правдоподобно, изключително в днешната обстановка, в която множеството мениджъри и шефове се концентрират върху микромениджмънта и се интересуват само от това работата да бъде свършена както би трябвало и да бъде предадена в точния момент.

„ Казваш на някого: „ Виж, би трябвало да свършиш това до идващия петък на обяд “. Наистина не ти пука по кое време го правят… стига да е направено “, споделя звездата от Shark Tank, Кевин О‘Лиъри, за този нов жанр на ръководство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР