Нова смърт натъжи привърженици на футбола.След като се разделихме в

...
Нова смърт натъжи привърженици на футбола.След като се разделихме в
Коментари Харесай

Поредна трагична вест във футбола, отиде си Джанлука Виали

Нова гибел натъжи последователи на футбола.

След като се разделихме в края на предходната година с Краля Пеле и Синиша Михайлович, през днешния ден си отиде и Джанлунка Виали. Легендарният някогашен нападател на Сампдория е умрял в Лондон на 58-годишна възраст, откакто от 2017 година насам се бореше с рак на панкреаса.

В средата на декември Виали се отдръпна от позицията, която заемаше в италинската федерация, с цел да вложи цялата си сила в борбата с подлата болест. За страдание, той не съумя да я завоюва.

Виали стартира кариерата си в Кремонезе през 1980 година. С изявите си в този тим той притегли вниманието на Сампдория и четири години по-късно мина в клуба от Генуа. С екипа на Самп нападателят завоюва три пъти Купата на Италия, Серия „ А “ и КНК. През 1992 година мина в Ювентус за рекордните 12,5 милиона паунда. С „ бианконерите “ Виали завоюва Серия „ А “, Купата на Италия, Шампионската лига и Купата на УЕФА. През 1996-а мина в Челси и още на идващия сезон стана играещ управител на лондончани. В Англия завоюва ФА Къп, Купата на лигата, КНК и Суперкупата на Европа. По време на 20-годишната си кариера като професионален футболист Виали осъществя 259 гола на клубно равнище и 16 попадения за националния тим на Италия, с който е бронзов медалист от Мондиал 1990. По време на Евро 2020 той бе част от щаба на Роберто Манчини, който изведе Италия до първото място.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР