Нова сглобка и единен фронт обединява кръга Хоризонт“, приватизатори, презастроители

...
Нова сглобка и единен фронт обединява кръга Хоризонт“, приватизатори, презастроители
Коментари Харесай

ГЕРБ-Варна: Нова сглобка атакува властта във Варна - Кръгът Хоризонт, приватизатори и презастроители

Нова сглобка и обединен фронт сплотява кръга „ Хоризонт “, приватизатори, презастроители и пътещарски компании за идните избори на 29 октомври във Варна. Това съобщи претендентът за нов мандат Иван Портних на брифинг, в който участваха депутатите от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев, Павел Христов, претендентът за общински консултант Тодор Балабанов и претендентът за областен кмет на „ Одесос “ Биляна Раева.

Тодор Балабанов дефинира листата на ПП-ДБ като „ Роднина – полицай... “. Тя е образувана от лица от кръга „ Хоризонт “, командван от варненския Татко Петко – Рубин Коцев, татко на Благомир, и от приватизаторите на Варна и техните деца.

1. Благомир Коцев- някогашен регионален шеф, осакатил бюджета на Варна, разследван за злоупотреби с власт, който непрестанно отсрочва делата против него. Заплашва го затвор до 5 години.

Коцев е правоприемник на куп компании и офшорки с марката „ Хоризонт “. Бизнесът на семейството е белязан от взети и невърнати заеми за стотици милиони в евро, доларии лв., завлечени са наши и непознати банки, правили са заменки на земи и далавери с терени край морето в Карадере и сред Тузлата и Балчик.

Коцев стана знак на „ Автомобилната коалиция “. Той се бори се за свободен достъп на колите в Морската градина, по тази причина от 2013 година досега нападна всяка заповед за възбраната им.

2. Николай Стефанов е дясната ръка на Благомир Коцев, зет и татко на детето на сестра му Биляна. Стефанов движи фирмените каузи и сдруженията, в които Коцев му е трансферира собствеността си. Името му бе обвързвано с кораба „ Царевна “, който изостави българските моряци под патроните на пристанището в Мариопул, Украйна.

3. Мария Ангелова е третата в листата. Близка с приватизатора на Домостроителния комбинат и магазин „ Валентина “ Васко Василев от партийната агитка на ДСБ във Варна. Васко Василев именуван от варненци Касичката беше дясната ръка на Добрин Митев, единственият наказан регионален шеф на Варна, избягал от правораздаване в Нова Зеландия.

4. Йордан Каталиев е също от бизнес династията „ Хоризонт “. Той е съучастник на Николай Стефанов и шеф в общата им „ Строителна компания Хоризонт “ ООД, където една трета от дяловете са на сестрата на Коцев – Биляна.

5. Стелиян Севастиянов - началник на частното енерго на Златни пясъци –любимият курорт на Иван Костов,станал синоним на скандалната РМД приватизация. Кадър на ДСБ и някогашен ръководител на Общински съвет. През 2001 година Севастиянов изяде крепък бой от незнайни причинители. Така и не стана ясно кому какво дължи. Същият е изтъкнат бранител на противозаконните бараки в курорта, наемите от които отиват в партийните каси.

6. Пламен Китипов е градския водач на ДаБългария. Издигнат бе от Нелко Начев – изтъкнат приватизатор на Крайбрежната алея в морската градина. Китипов е проектантът на наводняващата се част от бул. „ В. Левски “ във Варна. / Името му се свързва с плана на скандално известния хотелски басейн в Златни пясъци, в който се удави дете през 2011 година.

7. Филип Спасов – наследник е на Валентин Спасов, приватизаторът на магазин „ Валентина “ и хлебозавода по Костово време. Днес Филип е съучастник с татко си в три компании за хотелиерство, ресторантьорство, хлебопроизводство и сладкарство. Валентин Спасов е прочут още измежду варненци, като притежател на бившето бистро „ Европа “ на пъпа на града, което той и брачната половинка му получават тихомълком като подарък от Добрин Митев и Иван Костов.

8. Юрджан Ахмед е бил съучастник на Благомир Коцев и Николай Стефанов в „ Ахилеос Шип Мениджъмнт “ ООД, преди сдружението да бъде трансферирано напълно на Стефанов. Ахмед е бил и съучастник в частна компания, която охранява „ Хоризонт “. Неин шеф пък е Илия Коев, също в листата на ППДБ за Общинския съвет.

Благомир Коцев като регионален шеф назначава на щат Ахмед и Коев като механически сътрудници. Всъщност са били негови водачи и телохранители.

9. Цветнен Цветков е претендент за областен кмет на „ Одесос “, прочут от години на варненци като строител и бизнесмен, неизплащаш заплатите на служащите си. Собственик е на компания „ Туки Цветков “ ЕООД за произвеждане и търговия със строителни материали и структури и към края на 2019 година има над 50000 отговорности към Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт. Другата му компания „ Едноличен търговец „ Туки – Цветков – Цветнен Цветков “ няма нито един оповестен годишен финансов доклад от съществуването си до през днешния ден. Разследване на скандалния Цветков може да бъде забелязано в интернет, с създател Боби Касиков от „ Господари на ефира “ по Нова телевизия.

Това са лицата на Промяната във Варна – нов политически имидж върху остарели бизнес кръгове и частни ползи. Това са обстоятелствата!

Иван Портних дефинира листата на „ Алтернативата на жителите “/АГ/ като: „ Пътищар – презастроител... “. Той уточни, че някои не приключват обектите си с десетилетия, други строят в нарушаване на закона, трети продават жилища в несъществуващи небостъргачи. Ето и няколко образеца:

„ Започвам с двама шефове на Строителната камара във Варна.

Бившият Христо Димитров, претендент за кмет – с години не приключва стадион „ Варна “. Първа копка на обекта е направена през 2007 година от Кирил Йорданов, Борислав Гуцанов и Добрин Митев.

Подал съм сигнал в прокуратурата след открити подозрения за нарушавания при одобряването на капиталов план за създаване на 8-етажна постройка в зелена повърхност до " Бялата къща " в квартал " Чайка “. Предполагаме, че зад огромния план в зелените площи има ползи, свързани с Христо Димитров и " Планекс ", напомни Портних.

Пенко Стоянов е сегашен началник на Варненската Камара на строителите. „ Подал съм сигнал против кооперации вид „ общежития “, при които са употребени по-облекчени параметри за застрояване, от които се е възползвал “.

Други образци за „ загрижените “ за Варна презастроители са „ Интерком “ с обект на 17 етажна постройка, с към 20 000 кв. м. РЗП в " Чайка ", за небостъргач до Окръжна болница, за който има издадено позволение единствено за подземни паркинги и 3-етажна постройка, само че пък онлайн се оферират предложения за десетки апартаменти- на картинка.

„ Комфорт-ът “ продава през уеб страницата на Гуцанов несъществуващи обекти в Аспарухово.

За тези хора се оказва, че „ презастрояването е въпрос на персонално чувство “! Интересно какво ще предложат на варненци, в случай че вземат властта? Още от същото – кооперации върху зелените площи и общежития, попита риторично Портних.

Той уточни, че топлата връзка на СГЛОБКАТА - ППДБ и АГ е някогашният основен проектант Бузев, навързан с „ Хоризонт “ и презастроителите. Бузев е издавал необмислено позволения за градежи наляво и надясно, той е разрешил противозаконните преместваеми обекти на фамилната механа на Коцеви върху 2 дка държавни парцели в Морската градина.

„ Уволних го дисциплинарно и съм подал сигнали против него в прокуратурата, с ясното схващане какви ще са следствията против мен, изключително преди изборите “, сподели Портних. Той уточни, че резултатът не закъсня – презастроителите се сплотиха в листа против него и стартира политическият протест на ремонтите.

“Не се извинявам. Това са обстоятелствата.За да не се повтаря в никакъв случай повече този рекет, приканвам варненци да поддържат нашата листа с номер 7. За основаване на ясно болшинство в съвета, а не на плаващи бизнес групировки с частните им ползи “.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

*Платена публикация
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР