Нова серия бомбени заплахи са отправени в училища в София

...
Нова серия бомбени заплахи са отправени в училища в София
Коментари Харесай

Нова серия бомбени заплахи в 37 училища в София и Бургас. МВР ще охранява всяка секция за вота

Нова серия бомбени закани са отправени в учебни заведения в София и Бургас. От Министерство на вътрешните работи реагираха стремително и сътвориха междуведомствена работна група с 36 представители на всички служби за сигурност, която да разработи процедура за реагиране при опасност за потребление на неподготвено взривно устройство в обекти от сериозната инфраструктура. Отделно от това вътрешният министър Иван Демерджиев увери, че до часове ще е ясно от кое място идват бомбените закани и успокои популацията, че ще има непрекъсната защита във всички изборни секции в деня на вота. 

Около 10.05 тази заран 35 учебни заведения в София са получили заплашителния имейл, в който се твърди, че в образователното заведение има сложено взривно устройство. Сред учебните заведения, получили закани в София, е и Финансово стопанската гимназия. Някои от образователните заведения, които през днешния ден са получили сигнали, към момента не са възстановили образователния развой след вчерашната серия закани. Това заяви за началникът на Регионалното ръководство на образованието на София Ваня Кастрева. 

В Бургас сигнали за сложени взривни устройства са подадени в две учебни заведения - Руската гимназия и ОУ “Александър Георгиев Коджакафалията ”. Заплашителният сигнал в ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията "  е получен към 8:30 часа. Заместник-директорът на учебното заведение е призовал по уредбата всички да изоставен постройката. Голяма част от раниците и персоналните движимости на децата са останали вътре, а постройката ще остане запечатана от полицията до на следващия ден. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР