Нова ракетна атака предприе Русия срещу Украйна. Сирените за въздушна

...
Нова ракетна атака предприе Русия срещу Украйна. Сирените за въздушна
Коментари Харесай

Нова ракетна атака срещу Украйна, в цялата страна вият сирени за въздушна тревога

Нова ракетна офанзива предприе Русия против Украйна. Сирените за въздушна паника са се присъединили в цялата страна, в това число в столицата Киев.

Зам.-началникът на президентската канцелария Кирило Тимошенко прикани жителите да не напущат противобомбените укрития. По думите му в Кривой рог е ударена жилищна постройка. " Има опустошения, под отломките може би има хора ", написа Тимошенко и добави, че избавителните екипи към този момент работят на място.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в формалния си канал в Телеграм, че в три региона на украинската столица са избухнали гърмежи. " Експлозии избухнаха в Днипровски, Деснянски и Голосеевски региони. Не напускайте укритията, офанзивата продължава. Движението по всички линии на метрото краткотрайно е спряно ", разгласи Кличко.

В украинската столица е спряно и водоподаването поради изумен обект от енергийната инфраструктура, добавя кметът. 

По информация на Оперативния щаб на въоръжените сили на Украйна електричеството в Харков е изцяло изключено, спряно е метрото. След удари по обекти от енергийната инфраструктура в Харковска, Кировоградска, Донецка и Днепропетровска области е прекратена контактната железопътна мрежа, по тази причина са пуснати в придвижване композиции с дизелови локомотиви. 

12 ракетни удара са нанесени в Запорожието, като в Днепропетроск няма осветяване, а в Кременчуг няма и осветяване, и отопление.

 

По-рано губернаторът на Николаевска област Виталий Ким заяви, че към 60 ракети са засечени да се насочват към украинското въздушно пространство.

Русия извърши неведнъж набези против украинската енергийна инфраструктура от октомври насам, което докара до прекъсване на електрозахранването из цялата страна.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР