Нова наредба на Министерството на образованието въвежда държавен образователен стандарт

...
Нова наредба на Министерството на образованието въвежда държавен образователен стандарт
Коментари Харесай

Браншът откри пропуски в наредбата, въвеждаща държавен стандарт за професията брокер на имоти

Нова разпоредба на Министерството на образованието вкарва държавен учебен стандарт за брокерите на парцели. Чрез него може да се придобие подготовка за длъжността и тя да стане част от листата за професионалното обучение и образование. 

Браншът от дълго време упорства за подготовка на специалността „ брокер “. От Националното съдружие недвижими парцели обаче откриват пропуски в плана за разпоредба. 

" Ще предложим да има характерни стопански познания, свързани с бизнеса, оценителни стандарти и  способи за оценка. Тези неща не ги виждаме в новата разпоредба. Липсват условия за познания за устройство на територията, архитектурата и строителството. Липсва познаване на кадастрални карти и устройствени схеми. И в предната, и в тази разпоредба липсва нещо доста значимо за активността на брокерите - това са познания за материали, първични материали и технологии, които се влагат в строителството. Ще оформим тези пропуски като предложение към наредбата, тъй като има недостиг на тези познания през последните години ", разяснява ръководителят на сдружението Добромир Ганев пред Радио Варна.

Наредбата е подложена на публично разискване до началото на ноември.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР