Нова лаборатория за изследване за коронавирус се открива днес в

...
Нова лаборатория за изследване за коронавирус се открива днес в
Коментари Харесай

Нови лаборатории и реорганизация на отделения заради Covid-19 у нас


Нова лаборатория за проучване за ковид се открива през днешния ден в болница "Пирогов ". С PCR-тестове ще работят молекулярни биолози от Българската академия на науките. До дни ще бъдат разкрити и спомагателни лаборатории на други места в столицата и страната. Това ще даде опция на ден да бъдат обработвани към 3000 проби.

В Белодробната болница "Света Анна " стартира да работи лаборатория с генетични способи за доказване на Covid-19.

Проби ще се изследват и в „ Александровска “ болница, както и в Столичната РЗИ.

Директорът на Центъра за заразни и паразитни заболявания професор Тодор Кантарджиев открои трите групи, които ще бъдат изследвани предпочитано:

"Всички болестни прояви на медицински личен състав, това е най-важното. Първи прояви при затворени работещи колективи, свързани с икономическа, стопанска и административна активност. И всички хора с прояви на пневмония, изключително двойна пневмония ", сподели Кантарджиев.

Нови лаборатории са разкрити още в Пловдив и Плевен. Професор Кантарджиев уточни, че страната ни съблюдава съществени рекомендации на СЗО.

По данни на Министерството на здравеопазването близо 16 хиляди теста за Covid- 19 са направени в лабораториите у нас от началото на активността им.

Реорганизация на клиники и отделения в „ Александровска “ болница ще подкрепя медиците в отсяването на пациентите с ковид от останалите случаи.

В Първи хирургичен блок на „ Александровска “ болница ще се настаняват единствено пациенти с развита клинична картина и/ или потвърдена коронавирусна зараза, оповестяват от лечебното заведение.

Хирургичната и урологичната клиника ще се реалокират във Втора хирургия.

Спешно поделение на партерния етаж ще обслужва всички коли за спешна помощ с пациенти, съмнителни за коронавирусна зараза, оповестяват още от „ Александровска “ болница.

Всички останали незабавни пациенти ще се обслужват в новосформирано незабавно поделение - някогашната имунология на територията на детските очни кабинети.

Във всички филиали на Центъра за незабавна здравна помощ в Благоевград има обособени пространства за уединяване на съмнителни пациенти със признаци за ковид.

Основни проблеми за незабавните екипи са кадровият недостиг и обезпечаването на защитни костюми.

Има ясни инструкции за схемата на уведомяване при подозрения за ковид и метода на деяние от страна на незабавните медици, сподели шефът на регионалната конструкция доктор Красимир Михайлов:

"Би трябвало да се обадят, в случай че имат проблем на персоналния доктор, и нормално персоналният доктор ги трансферира към нас ".

Ако в центровете дойдат пациенти, търсещи незабавна помощ и със признаци за ковид: "Има такива филтри, изолационни ", уточни доктор Михайлов.

Въпреки дефицитът на фрагменти в Спешната помощ, към този момент екипите се оправят с изключителната обстановка.

Може да се появи обаче проблем с обезпечаването на защитни костюми и защитни средства, въпреки че даренията не са спирали, сподели още Красимир Михайлов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР