Нова коалиция цели да отстрани председателя на НС, уж невъзможна

...
Нова коалиция цели да отстрани председателя на НС, уж невъзможна
Коментари Харесай

Гюров: Има нова коалиция на мафията - ГЕРБ, ДПС и ИТН. Биков: Стартъпът ви фалира -

Нова коалиция цели да в профил ръководителя на Народно събрание, сякаш невъзможна - Движение за права и свободи, ИТН, ГЕРБ. (...) Уважаеми сътрудници, не предавайте своите гласоподаватели. Вие заявихте, че ще се борите с мафията, а тя още веднъж е в политиката. Ние сме във война с мафията. Тук, на улицата, на избори - където е належащо!

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров по време на декларация от парламентарната естрада.

Според Гюров новата " невъзможна коалиция " не се интересува от българските жители, от индексацията на пенсиите, от актуализацията на бюджета. Той акцентира, че с дейностите си Има Такъв Народ са се отказали от промяна в КПКОНПИ, от належащите законодателни промени, които са условия за допускане на Плана за възобновяване и резистентност.

" За тази нова коалиция е значимо да няма битка с корупцията, да резервира основния прокурор. Лидерите на Има Такъв Народ смъкнаха маските, откакто не получиха милиардите за източването на АПИ ", сподели Андрей Гюров. 

По думите му най-натоварената външна граница в Европейски Съюз - " Капитан Андреево " - през последните 10 години е била притежавана от мафията. Гюров твърди, че поради мафията на българо-турската граница най-малко 200 милиона лева са пропуснатите изгоди за бюджета.

" След като разобличихме източването на АПИ и схемата на " Капитан Андреево ", мафията реши да счупи всичко. Ако ни питат: " Бихте ли го създали още веднъж? ", отговорът е - изрично да. Особено мощни са думите на Радостин Василев: " Мафията проби в Има Такъв Народ ". Защо, сътрудници? За пари, за постове, за началник на Българска народна банка! ", съобщи Андрей Гюров. 

ГЕРБ: Вашият стартъп банкрутира, вашите началници да вървят да мамят някой различен!

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков също направи декларация и съобщи, че Политическа партия са почнали ръководството си като неопитни хора, само че и в този момент - след 7 месеца - са все още в тази роля.

" Едно ръководство пада постоянно единствено! То в никакъв случай не може да бъде съборено от опозицията, от мафията и от който и да било. Когато нашите ръководства са падали, ние сме знаели това и постоянно сме търсили смисъла на това за какво сме паднали и къде сме сбъркали. Казвам, че не сте натрупали опит за тези 7 месеца, тъй като на прага на края на това държавно управление, вие не сте разбрали за какво то си отива - то си отива поради вас! ", обърна се към Политическа партия Биков. 

Той подсети, че нормално в едно ръководство най-голямата отговорност се носи от първата политическа мощ. Биков сподели, че към този момент 7 месеца не е признат съвсем нито един закон и разгласи работата на Народното събрание за най-слабата законодателна активност на български парламент от 1990 година насам.

Според Тома Биков това се дължи не на опозицията, а на това, че министрите в държавното управление са се занимавали с всичко друго, но не и с решаването на действителните проблеми на българите. Той упрекна ръководещите, че са измислили " всевъзможни фикции и фиксации ", с цел да оправдаят себе си пред хората, че не правят нищо.

" Корупцията не е казусът, най-големият проблем е, че въобще не знаете защо става въпрос. Докарахте страната до обърканост. Имахте задача да разрешите политическата рецесия и до през днешния ден се оправдавате с нея. Казвам ви 7 месеца по-късно: нищо не сте решили! В момента сме в политическа обърканост поради вас и сме на прага на предварителни избори - отговорността за това е на ръководещите и на първата политическа мощ.

Имате министър председател, министри, супервицепремиер и всички благоприятни условия да възстановите разговора в страната и да постигнете задачите си. Какво направихте за 7 месеца? Разрушихте още повече опциите за разговор, изпокарахте се с президента. Не с нас - с тези, които ви направиха се изпокарахте. Това е повода поради която ще загубите вота за съмнение другата седмица ", съобщи Тома Биков. 

Според него ръководещите са съумели да обединят хора, които не са имали хрумвания да се сплотяват в миналото. Той е на мнение, че разтрогването на това ръководство ще бъде знак, че през последната една година България е изгубила скъпо политическо време и то си има цена. 

" Този стартъп банкрутира, сътрудници, той е несполучлив и в този момент вашите началници могат да си заловен куфарите и да отидат да мамят някой различен, тъй като към този момент никой не им има вяра. Дори и тези, които първоначално се бяха съгласили да ръководят с вас. Загубихте доверието не просто на обществото - вие вътрешно си нямате доверие. 

И не, господин Радостин Василев не се бори с корупцията. В момента по коридорите на Народното събрание, в кьошетата, по лабораториите и жилищата се купуват депутати на кг и се продават съвести. Причината да внесем този избор на съмнение е да спрем този срам, който организирате към този момент една седмица и да стартираме най-накрая да мислим за България ", сподели депутатът.

Има Такъв Народ: Скъпи ПП-та, вие означавате " Прибираме си предателите "!

Лидерът на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов също не пропусна да направи политическа декларация от трибуната. Йорданов съобщи, че през днешния ден е лъснала голата истина по тематиката Северна Македония. 

" Истината е, че министър председателят на България е взел участие в диалози с непознати дипломати с една единствена цел - изменничество. Обещал е повдигане на ветото към Северна Македония, без тя да е изпълнила българските условия. Говорете още веднъж за Министерство на регионалното развитие, Българска народна банка и " Капитан Андреево " и всевъзможни неистини, които можете да измислите. Това е истината: не може да се взе участие в държавно управление, в което се прави национално изменничество ", разгласи той.

Тошко Йорданов сподели, че защото Кирил Петков е народен изменник, е нормално цялата парламентарна група на Политическа партия да е събрана от предатели. " Скъпи ПП- та, вие означавате " Прибираме си предателите "! ", сподели им той за край.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР