Нова Клиника по Нуклеарна медицина и нов линеен ускорител за

...
Нова Клиника по Нуклеарна медицина и нов линеен ускорител за
Коментари Харесай

Най-модерен ускорител лекува онкозаболявания

Нова Клиника по Нуклеарна медицина и нов линеен ускорител за лъчелечение на онкзаболявания бяха открити в София в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
 От ляво на дясно Ангел Ангелов, изп. шеф, Мехмет Али Айдънлар, ръководител на борда и турският дипломат Хасан Улусой откриват новото поделение. От ляво на дясно Ангел Ангелов, изп. шеф, Мехмет Али Айдънлар, ръководител на борда и турският дипломат Хасан Улусой откриват новото поделение.
Начело на клиниката застава проф. Антония Цоневска, а шеф на Отделението по Лъчелечение и радиохирургия е националният съветник по лъчелечение доктор Румен Лазаров.

До момента в лечебното заведение са вложени към 10 млн евро, в това число в IT-технологии, изясни ръководителят на борда и изпълнителен шеф на Acibadem Healthcare Group Мехмет Али Айдънлар. Общо капиталовата стратегия е на стойност 15 млн. евро, добави изпълнителният шеф на групата Аджибадем Сити Клиник Ангел Ангеов.

Клиниката по Нуклеарна медицина е оборудвана с последно потомство хибридни апарати PET/CT и SPECT/CT. Те разрешават да се получи по едно и също време функционален и структурно-анатомичен облик на цялото тяло, и да се сложи ранна и точна диагноза.

Към момента тези технологии са най-бързо разрастващите се образни способи в международен мащаб, a заради лимитираната наличност на инсталация и експерти у нас, има доста чакащи пациенти.
Болницата ще може да обслужва сред 150 и 180 пациенти месечно, което ще редуцира периода на изчакване за доста онкоболни.

В отделението по Лъчелечение е конфигуриран авангарден линеен ускорител от последно потомство. Към момента такава инсталация работи единствено на още две места в Европа. Ускорителят ще добави опциите на съществуващия и това ще даде опция да се поеме целият поток на чакащи за лъчелечение пациенти от София и околните райони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР