Нова измама в социалната мрежа "Фейсбук" - потребители са подмамени

...
Нова измама в социалната мрежа "Фейсбук" - потребители са подмамени
Коментари Харесай

Измама във Facebook - раздават до 10 млн. долара от името на Дуейн Джонсън

Нова машинация в обществената мрежа "Фейсбук " - консуматори са подмамени да споделят данните си от името на холивудската кино звезда Дуейн Джонсън.

Профилът, който се пробва да събира информация за потребителите на платформата, се споделя Muhammad Arsyad. За известна достоверност обаче името след това е променено на Dwe Johnson. Качени са фотоси на артиста, както и на "щастливи спечелили " от томболата.

За да завоюват милиони долари, от потребителите се изисква да напишат в мненията под обявата първата писмен знак от името си.

Уловката обаче е, че по този метод те споделят и информацията за своя профил. Това оказва помощ на измамниците да събират данни и да популяризират по-бързо схемата в общността.

Отделно в обявата се споделя, че в случай че я споделим в пет групи, възможностите ни "да спечелим " до 10 млн. $ се усилва.

Естествено, още в първия ред на текста четем, че това не е машинация:

"Внимание!!! Това не е машинация. Изберете първата писмен знак от името си и ще получите съответната сума. Правете го с религия. Споделете тази обява в 5 група в този момент. Колкото повече споделяте, толкоз повече са възможностите за облага. Парите ви ще бъдат изпратени 2 минути откакто ни изпратите известие. Не подценявайте този късмет. Вашето време стартира в този момент. Успех и Бог да ви благослови! "

Въпросният профил към този момент има над 4000 почитатели. Публикацията е коментирана 11 хиляди пъти, а споделянията са над 8 хиляди.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР