Нова иновативна фабрика отваря в индустриална зона „Тракия“ – за

...
Нова иновативна фабрика отваря в индустриална зона „Тракия“ – за
Коментари Харесай

Зелена инвестиция: Отварят фабрика за ядливи чаши в Пловдив

Нова новаторска фабрика отваря в индустриална зона „ Тракия “ – за ядливи чашки за кафе. Пловдивската компания Cupffee с едноименните си биоразградими съдове за топли и студени питиета от дълго време е позната по света, чашите се оферират в над 30 страни. Стигна даже до шейховете в Обединените арабски емирства, защото през 2019 година формалният транспортьор на ОАЕ разгласи, че на борда на самолетите си ще сервира топлите питиета в биоразградимите пловдивски чаши.



Вафлените чаши и до момента се произвеждаха в града, само че не в индустриални количества. Те се вършат от зърнени култури, които се изпичат по специфична технология. Чашката резервира хрупкавостта си най-малко 40 минути, като е обезпечено, че течността /топла или студена/ не деформира по никакъв метод съдинката. Не трансформира и усета на кафето.

Иновативният план се ражда в главите на трима младежи още през 2010 година. Създават компанията през 2014 година и с дребни стъпки едвам 4 години по-късно започва индустриалното произвеждане. 2019 година е основна, тъй като с помощта на " бизнес-ангели " сдружението съумява да усили потенциала си. " Бизнес-ангелите " са частни вложители, хора с опит и средства, които влагат в непублични и най-много започващи предприятия.

На формалното отриване на фабриката ще участват министърът на стопанската система Даниела Везиева, зам.-кмет по “Oбразование и бизнес развитие” Стефан Стоянов, кметът на регион „ Тракия” Костадин Димитров, посланици, задгранични посетители и вложители и бизнес сътрудници.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР