Нова група от 18 деца беше сформирана в ремонтираната ДГ

...
Нова група от 18 деца беше сформирана в ремонтираната ДГ
Коментари Харесай

Ремонтирана градина привлече възпитаници от етносите

Нова група от 18 деца беше образувана в ремонтираната ДГ „Пролетна дъга“ в Шумен. Тя е с ученици от разнообразни етноси и уязвими групи от популацията. Със средства, обезпечени по план на Община Шумен, подсилен от Българо-швейцарската стратегия за съдействие, напълно са актуализирани спалните, занималнята, кухнята и санитарните възли на новата група. Монтирано е ново съоръжение, за децата има нови кревати, пейки, цветни шкафове и библиотеки за дидактични материали, бюра, масички и столчета вършат ситуацията привлекателна, както за децата, по този начин и за техните родители.

Главният преподавател Ивелина Пенчева споделя, че близо 17 година тази група е била затворена, поради липса на деца. “Всичко в тази част на постройката беше извънредно амортизирано и неизползваемо. Детската градина е за шест групи, а имахме единствено пет. След ремонта деца и родители идват с готовност. Когато ситуацията е приятна, всичко е ново и те посрещат с усмивка, какъв брой му би трябвало на човек…“, споделя учителката.

Децата са почнали да посещават градината и с помощта на поддръжката, която получават техните фамилии в проведените школа за родители, в уикенд и летните учебните заведения за по-успешно родителство. Една от задачите на плана „ Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и сполучлива интеграция ” е да бъдат обхванати децата от всички уязвими групи в този регион на Шумен, изясняват педагозите.

Със средства по плана е построена и нова спортна площадка в двора на детската градина и зала за срещи с родители в постройката. Цялостно реновиран е медицинският кабинет, а оборудването в него е сменено със средства, обезпечени от община Шумен.

Дейностите по плана в границите на Програма „Здраве и обучение на всички“, изпълнявана с финансовата поддръжка на Българо-швейцарската стратегия за съдействие, не престават да се осъществят в шуменските квартали и село Ивански.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР