Нова диета дава уникални резултати. Растителната диета за детоксикация и

...
Нова диета дава уникални резултати. Растителната диета за детоксикация и
Коментари Харесай

Растителна диета за детоксикация и отслабване

Нова диета дава неповторими резултати. Растителната диета за детоксикация и намаляване е с високо наличие на целулоза и с ниско наличие на мазнини, което разрешава на тялото елементарно да се освободи от ненужните килограми.

Изследванията потвърждават голямото въздействие, което може да окаже целулозата в една диета. Препоръчителната дневна доза е не по-малко от 30 година

Целулозата са мощните, гъсти и гъвкави нишки, придаващи на плодовете и зеленчуците структурна целокупност. Тя е основната част на растителната клетка - до 70% от растителната маса се състои от целулоза, в чийто състав влиза повече от половината количество на въглерода в биосферата.

Тя се отнася към групата на фибрите, в която влизат още пектинът, лигнинът, желатинът и слизестите субстанции.

 Диета

Дневната порция в растителната диета би трябвало да е 1 000 – 1 250 ккал за дамите и 1 500 ккал за мъжете, в композиция с минимум 30 г целулоза.

Основните храни, които могат да се употребяват, са леща, печени картофи, боб, царевица, макарони и самун от типово брашно. Салатните зеленчуци, както и всевъзможни пресни и сушени плодове – също.

Добре е да се залага на зеленчуци с малко количество калории и богати на целулоза. Такива са доматите, марулята, карфиолът, аспержите, броколите, краставиците и чушките.

Освен тях в менюто би трябвало да се включват и други храни, богати на целулоза, като корнфлейкс, орехи и сушени плодове. Те доставят на организма 200 ккал и 15 г целулоза.

Примерно меню на растителна диета за детокс

 Ядене на салата

Закуска: ½ плодове със 140 г нискомаслено мляко; 300 г чорба от леща; 2 препечени филийки от стандартизиран самун, леко намазани с масло; 1 портокал.

Обяд: Омлет от кресон и свежи билки; 115 г свеж или замразен грах; 220 г компот от праскови с ниско наличие на захар;

Вечеря: Останалата примес богата на целулоза със 140 г мляко; ябълка или круша.

Диетата подсигурява събаряне на до 1.4 кг седмично. За опазване на тежестта диетолозите предлагат да преминете напълно към артикули от типово брашно, както и да си наложите банкет на огромно количество плодове всеки ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР